Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat!

Ev sahipleri ve kiracıların anlaşmazlıkları devam ederken yeni bir döneme girildi. Artık ev sahipleri, evlerini kiraya verirken çalışan bir memurun kefil olmasını istiyor. Kredi notu düşük kiracılara ise ev verilmiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2024 09:39 GÜNCELLEME 16.05.2024 11:33 EKONOMİ
Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat!

2022 yılında uygulamaya konulan kira artışlarında yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek.

Ev sahipleri, kiracılarının çok düşük kira bedelleri ödemelerine rağmen sınırlamaya tabi olduklarını dile getirirken yüzde 25 zam sınırının bir an önce kaldırılması talep ediliyor.

Ekonomim'in haberine göre, kiracılarını tahliye edemeyen ve uzayan dava süreçleriyle karşı karşıya kalan ev sahipleri, artık kiracılardan farklı birçok evrak talep ediyor.

Ev sahipleri kredi notu raporu, SGK belgesi ve sicil kayıt örneği talep ederken istedikleri evraklarla kendilerini güvence altına almayı amaçlıyor.

Ev sahiplerinin kiracısını istediği zaman çıkarabilmesini sağlayan tahliye taahhütnamesi artık her sözleşmede de bulunuyor.

Kredi notu düşük olan kiracıya ev vermek istemediklerini de öne süren ev sahipleri, kamudan çalışan bir memurun da kefil olmasını istiyor.

KAYNAK : Ekonomim
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR