Türk savunma sanayii BSDA 2024 Fuarı’nda yerini aldı

Türk savunma sanayii firmaları, 22-24 Mayıs tarihleri arasında Romanya’da düzenlenen “BSDA 2024 Fuarı”na katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2024 15:47 GÜNCELLEME 22.05.2024 15:47 EKONOMİ
Türk savunma sanayii BSDA 2024 Fuarı’nda yerini aldı

22-24 Mayıs tarihleri arasında üç gün boyunca devam edecek olan 9. Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik (BSDA 2024) Fuarı’na Karadeniz başta olmak üzere Avrupa’nın dört bir yanından resmi delegasyonlar katılıyor.

Fuar, savunma endüstrisinin tüm savunma alanlarında ağ oluşturması, ortaklık kurması, bilgi paylaşımı sağlaması, yenilikleri ve yetenekleri keşfetmesi için önemli bir platform oluşturmakta olup, kara, deniz, hava savunma, sınır güvenliği, uzay ve siber güvenlik sektörlerindeki en son teknolojileri içeriyor.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen fuara 2022 yılında 33 ülkeden 400'den fazla firma katılım sağlarken, 30 binden fazla kişi fuarı ziyaret etti. BSDA 2024’e ise Türkiye’den Aselsan, Roketsan, Nurol Makina, Otokar ve Karel firmaları katılım sağlıyor. Fuara katılan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, şunları söyledi:

STRATEJİK BÜTÜNLÜK ELE ALINDI

“Romanya Başbakanı Ion-Marcel Ciolacu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’nin ilk toplantısının ardından bugün 9. Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik Fuarı (BSDA) vesilesi ile Romanya’dayız.

Savunma sanayiimizin mühendislik gücünü sergilediğimiz fuarda önemli şirketlerimiz yer alıyor. Stratejik iş birlikteliklerimizi derinleştireceğimiz ve birçok ikili görüşme gerçekleştireceğimiz fuar ziyaretimizin iki ülke adına da hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Fuarda Türk savunma sanayii firmalarının ürettiği çeşitli platform ve sistemler katılımcıların beğenisine sunularak, iş birliği fırsatları değerlendirilecek. 

KAYNAK : İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR