Kahramanmaraş'ta günde 20 bin bıçak bileyleniyor

Kahramanmaraş’ta yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tarihi demirciler çarşısındaki ustalar günde yaklaşık 20 bin bıçağı kurban için bileyliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2024 21:20 GÜNCELLEME 14.06.2024 21:20 EKONOMİ
Kahramanmaraş'ta günde 20 bin bıçak bileyleniyor

Yaklaşan kurban bayramı öncesi tarihi demirciler çarşısında hareketli günler yaşanıyor. Çarşıdaki onlarca esnaf kurban için hummalı bir çalışmaya girdi. Bir yandan kurbanda gerekli şiş ve mangal gibi ürünler satılırken, diğer yandan kurbanlık bıçakların bileyleme işlemleri de sürüyor.

Vatandaşların getirdiği bıçakları bileyleyen esnaflar günde ortalama 20 bin bıçağı bileyliyor. Müşteri Hacı Mehmet Demir, “Ustalarımız işini çok iyi yapıyor bayram öncesi bıçaklarımızı keskinletiyoruz” dedi.

Bıçakçı esnafı Bahattin Çelik, “Bıçaklarımızı keskinletiyoruz yeni bıçakları temin ediyoruz. Paslanmaz şişler ve diğer kurbanda lazım olacak şiş ve mangal gibi ürünlerden satıyoruz. Günlük biz 2 bin bileyliyoruz. Esnaflarımız çarşı genelinde 15-20 bini buluyordur" diye konuştu.

 

 

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR