Bakan Şimşek'ten vergi ve enflasyon açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından TBMM'de görüşülmesi beklenen vergi reform paketine ilişkin bir mesaj paylaştı. Bakan Şimşek, enflasyonun gelecek yıl 10'lu seviyelere düşmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2024 16:30 GÜNCELLEME 20.06.2024 16:30 EKONOMİ
Bakan Şimşek'ten vergi ve enflasyon açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra'da Türkiye ekonomisine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Bakan Şimşek, "Sürdürülebilir ve güçlü dezenflasyon sürecinin eşiğindeyiz. Enflasyonun gelecek yıl 10'lu seviyelere ve sonraki yıl tek haneye düşmesi muhtemel." dedi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin enflasyonda keskin bir düşüş sürecinin eşiğinde olduğunu belirterek, enflasyonun gelecek yıl orta onlu seviyelere gerileyeceği tahmininde bulundu.

Londra'da Chatham House düşünce kuruluşunun düzenlediği bir etkinlikte konuşan Şimşek, "Enflasyon bu yıl düşük 40'lı ya da yüksek 30'lu seviyelere inebilir. Gelecek yıl orta onlu seviyelere ve bir sonraki yıl da tek haneli seviyelere gerileyebilir" dedi.

Şimşek, "Piyasalar da oluşturduğumuz programın enflasyonu dizginlememizi ve düşürmemizi sağlayabileceğine inanmaya başlıyor" ifadesini kullandı.

Şimşek, ayrıca Türkiye'nin neden BRICS'e üye olmadığına ilişkin gelen bir soruyu, Türkiye'nin ana ortağının Avrupa Birliği (AB) olduğu ve AB'den ayrılamayacağı şeklinde yanıtladı.

Şimşek'in Londra temasları cuma gününe kadar devam edecek. Yatırım bankaları JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılar kapsamında Şimşek, yüzlerce yatırımcıyla bir araya geliyor.

ŞİMŞEK: DÜZENLEMELERLE VERGİDE ADALETİ GÜÇLENİRECEĞİZ

Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yüce meclisimizde yakında görüşülmesi beklenen pakette yer alan doğrudan vergilerin payını artırmaya yönelik düzenlemelerle vergide adaleti güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : REUTERS, Haber7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR