Kripto para borsası BtcTurk'e siber saldırı

Kripto para borsası BtcTurk, siber saldırıya uğradını açıkladı. Saldırının ardından borsadaki işlemler durduruldu. Saldırının maliyetinin 55 milyon dolar olabileceği iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2024 15:52 GÜNCELLEME 22.06.2024 16:25 EKONOMİ
Kripto para borsası BtcTurk'e siber saldırı

Kripto para borsası BtcTurk, siber saldırıya uğradını açıkladı.

Borsanın web sitesinden yapılan açıklamada, 22 Haziran'da kontrol dışı çekimlerin yaşandığı bir siber saldırı tespit edildiği bildirildi.

Saldırıdan 10 kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmının etkilendiği ve varlıkların çok büyük bir kısmının soğuk cüzdanlarda tutulduğu belirtildi.

Saldırının büyüklüğü ya da zararın miktarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Borsa, kripto yatırma ve çekme işlemlerinin durdurulduğunu bildirdi.

Kullanıcı varlıklarının kayıplardan etkilenmeyeceği ifade edilirken, "Ekiplerimiz konuyla ilgili detaylı araştırmaları gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda resmi makamlar ile de iletişime geçilmiştir." denildi.

55 MİLYON DOLAR İDDİASI

Kripto dedektifi olarak bilinen ZachXBT, saldırının maliyetinin yaklaşık 55 milyon dolar olduğunu iddia etti.

ZachXBT, X hesabından yaptığı paylaşımında saldırganın 1,96 milyon Avax'ı (54,2 milyon dolar) Coinbase/THORChain'e aktardığını ifade etti.

Saldırganların 46 milyon dolarlık Avax'ı Coinbase ve Binance borsasında Bitcoin'e çevirdiği kaydedildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR