Nike’ın hisseleri 23 yılın dibinde

ABD’li spor giyim firması Nike’ın hisseleri Şubat 2001'den bu yana en büyük gün içi gerilemesini yaşadı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2024 17:17 GÜNCELLEME 28.06.2024 17:17 EKONOMİ
Nike’ın hisseleri 23 yılın dibinde

Nike hisseleri, spor ayakkabı üreticisinin ilk çeyrek satış görünümünün Wall Street beklentilerini karşılamamasının ardından Şubat 2001'den bu yana en büyük gün içi düşüş olan yüzde 18'e kadar geriledi.

Nike yöneticileri, bu yavaşlamanın nedenini kısmen Air Force 1 ve Nike Dunks gibi satışlarının büyük bir kısmını internetten elde eden “yaşam tarzı” markalarına bağladı. Yaşam tarzı kategorisinin satışları, gündelik kıyafetlere olan talebin arttığı pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez düştü.

Spor giyimdeki diğer markalar Lululemon ve Under Armour'ın hisseleri New York'ta düşerken, Academy Sports & Outdoors, Dick's Sporting Goods ve Foot Locker’ın hisselerinin tümü düşüş yaşadı. Öte yandan Avrupa'da Adidas, Puma ve JD Sports hisseleri de geriledi.

UBS hisseye ilişkin tavsiyesini nötr'e düşürürken, Analist Alex Straton şirketin stratejik değişime uğraması ve makroekonomik olumsuzluklarla uğraşması nedeniyle Nike'ın değişken performansının yakın vadede devam etmesini bekliyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR