Boykotla sarsılan Algida'dan yeni oyun: Logosuz dondurma

Soykırımcı İsrail güdümündeki uluslararası kuruluşlar arasında gösterilen Algida’nın küresel boykottan kaçmak için bir algı oyununa daha giriştiği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2024 11:30 GÜNCELLEME 30.06.2024 12:26 EKONOMİ
Boykotla sarsılan Algida'dan yeni oyun: Logosuz dondurma
  • HABER7

Londra merkezli Unilever firmasının kuruluşlarından Algida, İsrail’in Filistin’deki soykırım saldırıları nedeniyle Türkiye’de ve bütün dünyada boykot edilen markalar arasında yer alıyor.

Daha önce internete verdiği reklamla “dondurma” aramalarında en üstte çıkan ve “Türk markası dondurma” adı altında kendisini pazarlayan Algida’nın boykottan kaçış için yeni stratejisi belli oldu.

Algida’nın marketlere yerleştirdiği dolap ve dondurma paketlerinde logoya yer vermediği belirlendi.

Yalnızca “Meşhur dövme dondurma”, “Maraş dövme dondurma”, “Sade kol dondurma” ibarelerinin yer aldığı dolap ve ambalajlarda Algida logosunun gizlendiği görüldü.

Dikkatli müşteriler, derin dondurucunun sol üst köşesinde küçük şekilde yer alan “Bu derin dondurucu UNILEVER malıdır” yazısı ve Algida logosunu fark edebiliyor.

Unilever, İsrail’in en büyük gıda işletmelerinden Strauss Group’un dondurma üretimi yapan alt şirketi Strauss Ice Cream’in hakim hissedarı ve önemli iş ortağı. Unilever, Strauss Group üzerinden İsrail’in işgalci askerî birimlerine ürün ve hizmet tedarik ediyor.

 

İLK DEĞİL

Kamuoyunda “İsrail dondurması” olarak adlandırılan Londra merkezli Algida, internette yerli dondurma markası arayan kullanıcıları aldatmak için inanılmaz bir girişimde bulunmuştu. Google’a reklam veren Algida, “yerli dondurma markaları” araması yapıldığında en üst sıraya çıkmıştı. Algida, site başlığını ise “Türk Markası Dondurma” yaparak açıkça sahte yönlendirme yapmaya kalkmıştı.

 

İsrail boykotunda muhteşem oran

 

İsrail dostu firmalardan pişkinlik: ‘Boykot listesindeki markalar hala suçlunun safında!’

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR