Doğal gaz fiyatlarına güncelleme! BOTAŞ duyurdu

BOTAŞ, ağustos ayı doğal gaz ücret tariflerini açıkladı. Buna göre, konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 38 fiyat artışı uygulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.07.2024 21:31 GÜNCELLEME 01.08.2024 09:25 EKONOMİ
Doğal gaz fiyatlarına güncelleme! BOTAŞ duyurdu

Son dakika doğal gaz haberleri: Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), ağustos ayı doğal gaz güncel satış tarifesi fiyatlarını açıkladı.

KONUT DOĞAL GAZINDA YÜZDE 38'LİK ARTIŞ

BOTAŞ'ın açıkladığı tarifeye göre, konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 38 fiyat artışı yapıldı.

BOTAŞ'tan yapılan doğal gaz açıklamasında,

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, piyasa fiyat İstikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

  • Yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 33.1

     
  • Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38.0, oranında artış yapılmıştır.

Bununla birlikte elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatı ile yıllık doğal gaz tüketimi 300.001 Sm3 ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : Haber7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR