Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’na onay

Rekabet Kurulu, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi işlemine izin verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2024 12:50 GÜNCELLEME 10.09.2024 12:50 EKONOMİ
Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’na onay

Rekabet Kurulu, Maliye Hazinesine ait İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde yer alan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi işlemine izin verdi.

2021’de yapılan ihale, Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edilmişti. Limanın özelleştirilmesi için 2022’de çıkılan ihale ise yeterli teklif alınamadığından iptal edilmişti. Temmuz ayında gerçekleşen ihalede en yüksek teklifi 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan vermişti.

KARAASLAN KİM?

Diyarbakır doğumlu bir iş insanı olan Vahit Karaaslan, 1998’de Antalya’da Karaaslan Şirketler Grubu’nu kurdu. Grup, inşaat sektöründeki projeleriyle tanınmakla birlikte tarım, akaryakıt ve gayrimenkul alanlarında da faaliyet gösteriyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR