Devletten şefkat eli! Doğal gaz ve elektrikte yeni dönem

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar duyurdu. Doğal gaz ve elektrik faturalarının yüzde 60'ını devletin karşıladığı destek devam edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2024 14:13 GÜNCELLEME 12.09.2024 14:13 EKONOMİ
Devletten şefkat eli! Doğal gaz ve elektrikte yeni dönem

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrik faturalarının yüzde 60'ını devletin karşıladığı desteğin devam edeceğini açıkladı.

Motorin indirimi pompaya yansıdı! İşte 12 Eylül güncel akaryakıt fiyatları

2,6 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayacak Sakarya Gaz Sahası'nda kullanılacak platformun ay sonuna doğru Türkiye'ye geleceğini ve 2026'nın ortasında bölgeye gönderileceğini belirtti.

2,6 MİLYON HANENİN DOĞAL GAZ İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Bayraktar, 2026'da 20 milyon metreküp üreteceklerini belirterek, "Sakarya Gaz Sahası'nda 2,6 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayacak 6 milyon metreküpün üzerinde üretim seviyesine ulaşıldı. 2026'nın ortasında günlük 20 milyon metreküp üretime çıkacağız. 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını kendi gazımızla karşılayacağız" dedi.

DESTEK DEVAM EDECEK

Doğal gaz ve elektrik faturalarında destek sağlandığını belirten Bayraktar, "1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı yani 600 lirası devletimiz tarafından karşılanıyor. Bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızın dünyada gelişen, artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmamız gerekiyor. Her birimizin evinde kullandığımız elektrik ve gazda bu destek var. Gelir grubu yüksek tüketicilere maliyetine göre, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR