Intel'e yeni görev: ABD ordusuna çip üretecek!

Çip üreticisi Intel, yarı iletkenler ve gelişmiş çiplerin üretimi için ABD Savunma Bakanlığı ile yeni bir anlaşmaya vardı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2024 10:01 GÜNCELLEME 16.09.2024 10:01 EKONOMİ
Intel'e yeni görev: ABD ordusuna çip üretecek!

Intel Corp, yonga üreticisinin ABD'li yetkililerle bağlayıcı bir anlaşmaya varmasının ardından, ABD Savunma Bakanlığı için yarı iletkenler üretmek üzere 3,5 milyar dolara kadar federal hibe almaya resmen hak kazandı.

Secure Enclave adı verilen gizli program, askeri ve istihbarat uygulamaları ile gelişmiş çipler için üretim kurmayı amaçlıyor.

Bloomberg'in haberine göre, Arizona'daki bir üretim tesisi de dahil olmak üzere birden fazla eyaleti kapsıyor.

Görüşmeler özel olduğu için isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişiler, finansmanın önümüzdeki hafta kadar kısa bir süre içinde açıklanabileceğini söyledi. Bu fon, Başkan Joe Biden'ın 2022 yılında ABD'nin yarı iletken üretimini canlandırmak ve Asya'ya bağımlılığı azaltmak amacıyla imzaladığı Çipler ve Bilim Yasası kapsamında mart ayında Intel'e verilen 8.5 milyar dolarlık hibe ve 11 milyar dolarlık krediye eklenecek.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR