MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan Haber7'ye özel enflasyon yorumu! "En zoru geride kaldı"

Faiz indirimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, faiz indirimine ilişkin beklentisini Haber7'ye açıkladı. Asmalı, sıkı para politikasının etkilerinin görülerek enflasyonda düşüşün başladığını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2024 15:40 GÜNCELLEME 20.09.2024 15:45 EKONOMİ
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan Haber7'ye özel enflasyon yorumu! "En zoru geride kaldı"
  • Haber7

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, Genç MÜSİAD 4. Altın Konteyner İhracat Ödülleri töreninde Haber7’ye özel açıklamalarda bulundu. Dün açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faiz kararını değerlendiren Başkan Asmalı, sıkı para politikasının etkileri ile enflasyonda düşüşün başladığına dikkat çekti.

 

 

"EN ZORU GERİDE KALDI"

Orta Vadeli Program’ın amacının enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu vurgulayan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, enflasyonu düşürme kapsamında ciddi bir mücadele gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Başkan Asmalı, enflasyonla mücadelede sona gelindiğini ve en zor sürecin geride kaldığını dile getirdi. Dünya genelinde faiz indirimlerine başlandığını ve Türkiye’nin de yeterli gördüğü süre zarfında bu sürece başlayacağını söyleyen Mahmut Asmalı, mayıs ayı sonrası Türkiye’de de dezenflasyon sürecinin başladığını belirtti.

FAİZ İNDİRİMLERİ BAŞLAYACAK MI?

Sıkı para politikasının meyvelerinin yaz aylarında enflasyondaki düşüş ile görüldüğünü ifade eden MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, beklentilerinin eylül ayında sembolik bir faiz indirimi olduğunu ancak TCMB’nin temkinli yaklaştığına dikkat çekti. Asmalı, kasım ve aralık aylarında faiz indirimi beklediklerini açıkladı. 

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR