Altın alacaklar dikkat: Rekor tahmin!

Orta uzun vadede yıl sonu beklentisini açıklayan Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, ons altında 3.000 dolar hedefinin masada olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2024 14:07 GÜNCELLEME 23.09.2024 14:07 EKONOMİ
Altın alacaklar dikkat: Rekor tahmin!
  • Haber7

Faiz kararlarına odaklanılan bir haftayı geride bırakan piyasaları yeni haftada yine yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Veri akışının yanı sıra, yeni faiz kararları ve açıklanan kararların ardından merkez bankaları yetkililerinin yapacakları açıklamalar yakından takip edilecek.

Çin Merkez Bankası (PBoC), ekonomiyi canlandırma çabalarını sürdürürken kısa vadeli politika faizini düşürdü ve finansal sisteme daha fazla likidite enjekte etti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,60 yükselişle 9.959,21 puandan başladı.

Altın, Fed'in geçen haftaki 50 baz puanlık faiz indiriminin bir dizi agresif indirimin ilki olup olmayacağına dair ipuçları vermesi beklenen ABD verileri öncesinde rekor seviyeye ulaştı.

Piyasalarda gündemi Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, Haber7’ye değerlendirdi.

 

 

DÜŞEN FAİZLER PİYASAYI NASIL ETKİLER?

Faiz sürecini Fed’in başlattığını ifade eden Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, Çin’in de dahil olması ile TCMB’nin de bu yönde adımlar atacağını belirtti. Faiz indirimlerine başlanması ile sermaye piyasalarında pozitif etkinin görüldüğünü dile getiren Aziz Kaçmaz, gelişmekte olan ülkelere bir sermaye girişinin de olacağının altını çizdi. Kaçmaz, bu girişin içeride borsaya da olumlu yansıyacağını ifade etti.

 

 

BORSA 10 BİN PUAN SINIRINDA

Borsa İstanbul’da yıl sonu beklentisini koruduğunu ifade eden Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, borsa tarafından iyimser beklentilerinin devam ettiğini söyledi. Borsada yaşanan düşüşlerin nedenlerini açıklayan Aziz Kaçmaz, yılın son çeyreği ile yabancı girişinin de başlayacağını belirtti. Son çeyrekte faiz indirimleri ile birlikte borsada iyileşmelerin başlayacağını dile getiren Kaçmaz, TCMB’den kasım ya da aralık ayında bir faiz indirimi beklediklerini de açıkladı. Kaçmaz, borsada yıl sonu beklentilerinin 12.500 puan olduğunu söyledi.

 

 

ALTIN YENİ HAFTAYA REKORLA BAŞLADI

Altının rotasını uzun süredir Fed’e çevirdiğini söyleyen Marbaş Menkul Değerler Yatırım Uzmanı Aziz Kaçmaz, jumbo faiz indirimi ile altının rekor kırdığını belirtti. Orta uzun vadede yıl sonu beklentisini açıklayan Kaçmaz, ons altında 3.000 dolar hedefinin masada olduğunu söyledi. Fed’in ekim ve kasım toplantılarının da kritik olduğunu ifade eden Aziz Kaçmaz, gelecek açıklamalar ile altının yönünün belli olacağını vurguladı.

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR