ABD'de "Visa"ya tekel suçlaması

ABD Adalet Bakanlığı'nın, Visa'yı satıcıları yüksek ücretlerle tehdit ederek ve potansiyel rakiplere ödeme yaparak rekabete aykırı davramakla ve tekelcilik karşıtı yasayı ihlal etmekle suçlayan dava açmasının ardından hisseleri sert düştü.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 10:12 GÜNCELLEME 25.09.2024 10:12 EKONOMİ
ABD'de "Visa"ya tekel suçlaması

ABD Adalet Bakanlığı'nın, Visa'yı satıcıları yüksek ücretlerle tehdit ederek ve potansiyel rakiplere ödeme yaparak rekabete aykırı davramakla ve tekelcilik karşıtı yasayı ihlal etmekle suçlayan dava açmasının ardından hisseleri sert düştü.

ABD Adalet Bakanlığı'na göre, dünyanın en büyük ödeme ağlarından biri olan Visa, ABD'deki banka işlemlerinin yüzde 60'ından fazlasını gerçekleştiriyor ve bu işlemlerden yıllık 7 milyar dolar gibi ücret geliri elde ediyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR