Altın güvenli liman olmaya devam edecek mi? Uzman isim Mart sonrasını işaret etti!

Fed’in Jumbo faiz indirimi ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerle beraber altında rekor seviyelerin görüldüğünü ifade eden Ekonomist Murat Turgut, altında 18 Eylül sonrası yeni bir hikayenin başladığını vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2024 14:10 GÜNCELLEME 25.09.2024 14:10 EKONOMİ
Altın güvenli liman olmaya devam edecek mi? Uzman isim Mart sonrasını işaret etti!
  • Haber7

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu yıl için yeni bir vergi paketinin söz konusu olmayacağını, borsa ve kripto vergilerinin de gündemlerinden düştüğünü ifade etti.

Borsa İstanbul'da bankalar öncülüğünde alımlar hızlandı. Bankacılık endeksi yüzde 4'e yakın yükselirken, BIST 100 yeniden 10 bin puanın üzerine çıktı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,04 yükselişle 10.033,67 puandan başladı.

Altın fiyatları, faiz indirimlerinin devam edeceği beklentilerinin etkisiyle rekor serisini sürdürdü. Ons altın, haftanın üçüncü işlem gününde 2.670 dolara kadar yükselerek rekor kırdı. Gram ve çeyrek fiyatları, ons altının performansına paralel seyretti.

Piyasalarda seyri Ekonomist Murat Turgut Haber7’ye değerlendirdi.

 

BORSA 10 BİN PUANDA TUTUNACAK MI?

Borsa İstanbul’da son 2 aydır işlem hacminin düştüğünü ve zayıf görünümün devam ettiğini belirten Ekonomist Murat Turgut, geçtiğimiz hafta başından beri borsada yükseliş ivmesinin yakalandığını dile getirdi.

Fed’in faiz indirimi ile borsada para girişine ilişkin beklentilerle endeksin yükseliş hareketine başladığını ifade eden Turgut, Çin tarafında yaşanan gelişmelerinde yurt içine olumlu yansıdığını vurguladı.

Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ile bankacılık sektörünün hafta başı itibarıyla ciddi prim yaptığını dile getiren Ekonomist Turgut, 10.200 seviyesinin kritik olduğunu vurguladı.

Kısa vadeli olarak hafta içinde endeksin bu seviyelerde devam edeceğini belirten Murat Turgut, bu düzeltmelerin geçtiğimiz aylardaki yükselişlere göre beklenti içerisinde olduğunun altını çizdi.

Turgut, bankacılık sektöründeki yükselişin genele yayılması için işlem hacminin de artmasını beklediklerini belirtti. Aralık ayı sonrası TCMB’den bir faiz indirimi beklediğini ifade eden Turgut, borsanın da faiz indirimlerinden destek göreceğini açıkladı.

 

 

ALTINDA REKOR

Fed’in Jumbo faiz indirimi ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerle beraber altında rekor seviyelerin görüldüğünü ifade eden Ekonomist Murat Turgut, altında 18 Eylül sonrası yeni bir hikayenin başladığını vurguladı.

Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin altında ‘güvenli liman’ izlenimini oluşturduğunu belirten Turgut, uluslararası anlamda fonların altında yukarı yönlü devam ettiğinin altını çizdi. Ekonomist Turgut, dolar / TL’nin minimum seviyede kaldığını ve altına da zayıf yansıdığını belirtti.

Dolar / TL hareketlerinde yaşanacak yükselişlerin altına güçlü ve pozitif yansıyacağını dile getiren Murat Turgut, bu beklentilerin uzun vadeli Mart sonrası için geçerli olabileceğinin altını çizdi. Turgut, faiz indirimlerinin başlaması ile dolar / TL tarafında da hareketliliğin yaşanabileceği yönünde tahminlerde bulundu.

 

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR