Uzmanlar ‘üzülmeyin’ diye açıkladı! Tarih verdiler! 'Faizden fazla kazandıracak'

Peki son gelişmelerin ardından borsada yükseliş hızlanır mı? BIST 100 için kısa vadeli ve yıl sonu tahminleri neler? Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Mustafa Aşkın açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2024 14:11 GÜNCELLEME 26.09.2024 14:11 EKONOMİ
Uzmanlar ‘üzülmeyin’ diye açıkladı! Tarih verdiler! 'Faizden fazla kazandıracak'
  • Haber7

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın borsa ve kripto varlıklarda vergi düzenlenmesi gündemimizde yok açıklamasının ardından borsa yükselişe geçti. Yabancı kurumlardan ise yıl sonu dolar tahminleri de gelmeye devam ediyor. Piyasadaki belirsiz atmosferin dağılması ile yılın son çeyreğine ilişkin beklentiler de güçlendi.

Peki son gelişmelerin ardından borsada yükseliş hızlanır mı? BIST 100 için kısa vadeli ve yıl sonu tahminleri neler? Konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Mustafa Aşkın Haber7'ye açıkladı.

 

 

"TÜRKİYE'YE SICAK PARA GİRİŞİ OLABİLİR"

Cevdet Yılmaz’ın açıklamasının borsaya pozitif yansıdığını belirten Mustafa Aşkın, borsada uzun süredir yaşanan düşüşün nedenlerine de değindi. Aşkın, likidite ve paranın düşüşteki temel sebep olduğunu vurguladı.

Borsada para girişinin olmaması ile likidite tarafında da bir daralma olduğunu dile getiren Mustafa Aşkın, “Tüm bu sebeplerden kaynaklı borsayı yukarı götürmekte zorlanan bir piyasa var. 9.700 önemli destek seviyeleri ve borsa 10 bin puanı aşmakta zorlanıyor” şeklinde konuştu.

Yatırımcılara uyarılarda bulunan Aşkın, 10 binin altındaki endeks seviyelerinden ve BIST30 hisse senetlerinden oluşturulacak bir portföyün önümüzdeki 6 ay ve 1 sene içerisindeki süreçte faizden yüksek getiri elde etme şansına sahip olduğunun altını çizdi.

Gündeme ilişkin konuşan Ekonomist Aşkın, New York’ta yapılan toplantılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aşkın, “Dünyadaki risk algısının düşmesine bağlı olarak ekim ayı itibarıyla başta sabit getirili menkul kıymetler olmak üzere borsaya da bir sıcak para girişi olacağı kanaatindeyim. Borsa yatırımcısının çok üzülmemesi gerekiyor, gerçek borsa zaman zaman dalgalı ve bu sıkıntıları içerisinde barındırır. Her zaman yükselen bir borsa alışkanlığından uzak olmak gerekir” dedi.

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR