Apple, OpenAI'ya yatırım yapmaktan vazgeçti

Apple, yapay zeka (AI) şirketi OpenAI'nin yaklaşık 6,5 milyar dolar toplaması beklenen yeni finansman turuna katılmaktan vazgeçti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.09.2024 12:45 GÜNCELLEME 28.09.2024 12:45 EKONOMİ
Apple, OpenAI'ya yatırım yapmaktan vazgeçti

Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre, teknoloji devi Apple, gelecek hafta tamamlanması planlanan bu finansman turu için yürütülen müzakerelerden kısa süre önce çekildi.

OPENAI'NIN YÜKSEK DEĞERLEMESI DIKKAT ÇEKIYOR

OpenAI, 2022'nin sonunda ChatGPT'yi piyasaya sürerek yapay zeka alanında büyük bir etki yaratmıştı. Bu hamle, sektörde adeta bir AI yarışı başlattı ve birçok şirketin milyarlarca dolar yatırım yaparak rekabette öne geçme çabasına girmesine neden oldu. OpenAI’nin bu finansman turu, şirketin değerlemesini 100 milyar doların üzerine çıkarabilir.

MICROSOFT'UN YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Raporlara göre, Microsoft ve Nvidia gibi diğer büyük teknoloji firmaları da bu finansman turuna katılmak için görüşmelerde bulunuyor. Microsoft'un, OpenAI’ye daha önce yaptığı 13 milyar dolarlık yatırımın ardından, bu turda yaklaşık 1 milyar dolar daha yatırım yapması bekleniyor.

APPLE VE OPENAI'DEN YORUM YOK

OpenAI, konu hakkında yorum yapmayı reddederken, Apple ise yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. Apple'ın bu finansman turuna katılmama kararı, teknoloji dünyasında dikkat çeken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR