Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı ve çalışma saatleriyle ilgili açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2024 09:15 GÜNCELLEME 01.10.2024 10:19 EKONOMİ
Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı ve çalışma saatleriyle ilgili açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son zamanlarda kamuoyunda tartışılan ve 2024 yılı ile 2025 yılında ilk defa emekli olacak işçilere bağlanacak emekli aylıkları arasındaki fark hakkında bakanlıklar arasında görüşülmeye başlandı.

Bakan Işıkhan, "2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışmanız var mı? Kamuoyunda konuşulan bazı formüller var, bunlarla ilgili bir netlik var mı?" sorusu üzerine Işıkhan, "Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz" diye konuştu.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan'a emekli aylıkları arasında oluşacak farka yönelik nasıl bir formül uygulanacağı sorusu yöneltildi.

Bu konuda henüz bir netlik olmadığını belirten Bakan Işıkhan, "Ekiplerimiz çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışıyoruz." dedi.

Emekli olacaklar dikkat! 2025 öncesinde düşük maaşa karşı bu formül masada

Işıkhan, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile de bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

2024 yılında emekli olanların 2025 yılında emekli olanlara göre yaklaşık olarak yüzde 34 daha fazla maaş alacağı hesaplanıyor.

Bu nedenle özel sektör işçileri için 31 Aralık 2024 tarihine kadar, kamu işçileri için ise 14 Ocak 2025 tarihine kadar emeklilik başvurusu yapmanın 2025 yılına kıyasla daha avantajlı olduğu belirtiliyor. 

ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI?

Bakan Işıkhan'a çalışma saatlerinin kısıltılacağına ilişkin iddialar da hatırlatıldı. İddaları yalanlayan Bakan Işıkhan, "Böyle bir çalışmamız yok." ifadesini kullandı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR