İran'ın füze saldırısı ve İsrail'in tehdidi petrol fiyatlarını yükseltti

İsrail'in Lübnan'a karşı başlattığı saldırıya, İran'ın İsrail'e büyük bir füze saldırısıyla karşılık vermesi, Orta Doğu'da tırmanan gerilim ve bölgesel bir savaşın yaşanacağı endişelerini artırarak petrol fiyatlarını yukarı çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 09:21 GÜNCELLEME 02.10.2024 09:21 EKONOMİ
İran'ın füze saldırısı ve İsrail'in tehdidi petrol fiyatlarını yükseltti

ICE'de vadeli Brent petrolü bu sabah yüzde 1,71 artışla 74,81 dolardan işlem görürken, Batı Teksas petrolünün varil fiyatı yüzde 1,85 artışla 71,12 dolara çıktı.

RBC Capital Markets LLC'nin yayımladığı bir notta, birçok katılımcının arz kesintisi "riskini azalttığı" belirtilirken, enerji altyapısının her iki taraf için de hedef haline gelebileceği ifade edildi. İran'ın Kharg Adası ihracat tesislerinin hedef olabileceği ve Tahran ile vekillerinin "mevcut krizin topyekûn bir savaşa dönüşmesi halinde maliyeti uluslararasılaştırmak için" enerji operasyonlarına saldırabileceği vurgulandı.

ANZ Group Holdings analistleri bir notta, petroldeki herhangi bir "sürekli yükselişin" İsrail'in İran'ın ordusuna, altyapısına veya petrol endüstrisine doğrudan bir saldırı ile karşılık verip vermeyeceğine göre belirleneceğini ifade etti.

KAYNAK : Cnbce.com
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR