Emekliler için 3 aylık enflasyon farkı ne kadar? Üç aylık enflasyon farkı ne zaman açıklanır?

Temmuz ve Ağustos aylarının enflasyon oranlarının açıklanması sonrasında tüm dikkatler Eylül ayında açıklanacak rakamlara çevrildi. Eylül ayı enflasyon oranına göre zam farkını bilmek isteyen emekliler, "Emekliler için 3 aylık enflasyon farkı ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. Ayrıca TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranı sonrasında emekli zam oranı ne kadar olacağı sorgulanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2024 16:46 GÜNCELLEME 02.10.2024 17:59 EKONOMİ
Emekliler için 3 aylık enflasyon farkı ne kadar? Üç aylık enflasyon farkı ne zaman açıklanır?

Emekliler için 3 aylık enflasyon farkı ne kadar, Üç aylık enflasyon farkı ne zaman açıklanır? sorularının yanıtları merak ediliyor. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının enflasyon farkına göre emeklilerin 3 aylık zam farkı belli olacak. Emekliler için toplam 6 ayın sonunda enflasyon farkı Ocak ayındaki maaşlara zam olarak yansıyacaktır.

EMEKLİLERE 2 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Temmuz ayında enflasyon oranı yüzde 3,32 olurken Ağustos ayında yüzde 2,47 olarak duyuruldu. SGK ve Bağ-Kur emeklileri iki aylık enflasyon farkı olarak yüzde 5,78'lik zam farkını şimdiden elde etti.

EMEKLİLER İÇİN 3 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Eylül ayı enflasyon verileri 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 10.00'da belli olacak.

Eylül ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte emeklilerin 3 aylık enflasyon farkıyla emekli maaşı zam oranı netlik kazanacak.

EYLÜL ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

3 Ekim Perşembe günü Eylül ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanacak.

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ekim Perşembe günü açıklanacak Eylül ayı enflasyon verilerine dair beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımı ile sonuçlandı. Ankete katılan ekonomistlerin Eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalama yüzde 2,09 olacağı belirtildi.

Ekonomistlerin Eylül ayı için enflasyon beklentileri yüzde 1,50 ile yüzde 2,50 aralığında bulunacağı görüşünde.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR