Togg T10F ilk kez görücüye çıktı! Özellikleri dikkat çekti

Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2024 11:30 GÜNCELLEME 03.10.2024 14:05 EKONOMİ
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı! Özellikleri dikkat çekti

Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Adana'da düzenlenen Teknofest'te ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Togg'un yeni sedan modeli T10F, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Araç, teknik özellikleri ve tasarımıyla tam not alırken, bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

T10F ÖZELLİKLERİ NELER?

Togg T10F, T10X gibi kullanıcısını merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen ve yeni kalan bir cihaz olarak tasarlandı.

T10F, RWD standart menzil (arkadan itiş), RWD uzun menzil (arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere 3 farklı teknik versiyon ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. 160 kW/218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak.

530 KİLOMETRE MENZİLİ OLACAK

Cihazın 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı hedefliyor. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'ye çıkacak.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören TOGG T10F modelinin 2025 yılı içerisinde önce Türkiye'de sonra Avrupa pazarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

DIŞ GÖRÜNÜŞÜ SIRADIŞI

T10F'in dış görünüşü sıradışı olmaya devam ediyor. Elektrikli otomobil olmasından dolayı rüzgar direncinin az olması için ön tarafta bulunan difüzör kısımları kapalı olarak imal edilmiş olan T10F'in kaslı kaput yapısı hırçın bir görünüm sergiliyor. Tampon üzerinde bulunan bumarang şeklindeki gündüz farları ve krom detaylar ön tasarımı tamamlamış durumda. Ön tamponda park sensörleri de mevcut bulunuyor. T10F'te komple cam tavan bulunuyor.

Şarj girişi sağ ön çamurlukla bulunan Togg T10F'in alaşım jantlarında lale figürü tema olarak alınmış. Togg logolu ön farlar karartmalı olarak sunulurken cam çıtaları komple krom dönülerek Premium bir otomobil olduğu ön plana çıkarılmış.

360 derece kamera sistemine sahip olan T10F'in aynaları geleneksel olarak tasarlanmış.

Kapı kolları rüzgar direnci nedeniyle gömülü olarak tasarlanan T10F'in arka camları kendinden karartmalı olarak üretildi.

ARKA TASARIMI UÇTAN UCA AYDINLATMA

T10F'in arka dizaynına gelindiğinde uçtan uca olan LED stop paneli görülüyor. Plakası tampona yerleştirilen T10F'in bagajı alışılan sedanlar gibi açılmıyor ve liftback olarak tasarlandığından arka camla birlikte açılıyor ve devasa yükleme alanı ortaya çıkıyor.

ÖN KONSOLU TOGG T10X'TEN FARKSIZ

Ön konsoluna gelindiğinde Togg T10X'ten pek farklı değil. Komple ekran tasarımı olan T10F elektrikli otomobil olduğundan şaft geçişi olmadığından düz zemine sahip. Ön koltukların arasından arka koltukta oturanlar için havalandırma difüzörleri de yer alıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR