Altın ne zaman alınmalı? Piyasa uzmanı seviye vererek açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, hem orta uzun vadeli hem de kısa vadeli yatırımcı için alım seviyelerini açıkladı. Sarı, kısa vadede 2.500, uzun vadede ise 2.650 seviyelerinden altın alınabileceğini dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2024 13:21 GÜNCELLEME 04.10.2024 13:21 EKONOMİ
Altın ne zaman alınmalı? Piyasa uzmanı seviye vererek açıkladı!
  • Haber7

Altın fiyatları Fed’ten gelen haber akışı ve İran-İsrail gerginliği ile yükselişini güçlendirdi.

Küresel piyasalarda, Orta Doğu'daki gerilim ve ABD'de açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye yönelik karışık sinyaller vermesiyle temkinli bir seyir izlenirken, bugün ABD'nin istihdam raporundaki veriler yatırımcıların odağına yerleşti.

Ons ve gram altında güvenli liman talebi ile yükseliş yaşanıyor.

Altın fiyatlarına ilişkin soruları Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı Haber7’ye cevapladı.

 

 

ALTIN NE ZAMAN ALINMALI?

Altının hafta başına satışla başladığını ancak İran-İsrail gerginliği ile tekrar yukarı yönlü hareket ettiğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, saldırıda misilleme yapılmaması ile altını geri çektiğini ifade etti. Sarı, altının 7 Ekim’den bu yana yüzde 45 oranında değer kazandığını vurguladı.

Altının ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi öncesi sakin bir seyir izlediğini dile getiren Şirin Sarı, altının 2.700 seviyelerinde hareket ettiğini söyledi. Piyasa Uzmanı Sarı, 7 Kasım’daki Fed toplantısına ilişkin ipuçlarının bugün açıklanacak olan veriden alınacağına dikkat çekti.

 

Altın verilere odaklandı! İşte güncel fiyatlar

 

7 Kasım’da Fed’ten 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklediğini açıklayan uzman isim Şirin Sarı, 2008 – 2011 yıllarında global merkez bankalarının faiz indirimine gittiği süreci hatırlatarak “Doların değer kaybı altın ve gümüşte değerlenme olarak kendini göstermiştir” dedi.

Global merkez bankalarının altını destekleyeceğini ifade eden Şirin Sarı, ABD seçimlerine de dikkat çekerek altının belirsizlikten destek gördüğünü de vurguladı. Sarı, 2.750 güçlü direnç noktasının kırılması ile altında beklenen 3.000 dolar ons tarafındaki seviyelere gelebileceğinin altını çizdi.

Kısa vadeli yatırımcı için tavsiyelerde bulunan Şirin Sarı, “Ons altında 100-150 dolarlık düşüşler için 2.400 / 2.500 seviyelerini takip edeceğiz. Bu seviyelerin altında alımlar için yatırımcının beklemesinde fayda var. Her düşüş bir alım olarak altın cephesinde karşılık buluyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR