SGK uzmanı uyardı! Bu işlemi yapmayanlar Emeklilik hakkını kaybedebilir

SGK Uzmanı Özgür Erdursun uyardı. O tarihe kadar bu işlemi yapmayanlar Emeklilik hakkını kaybedebilir. 8 Eylül 1999'dan önce SSK'lı olup Bağ-Kur'a geçenler dikkat.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2024 13:30 GÜNCELLEME 06.10.2024 13:34 EKONOMİ
SGK uzmanı uyardı! Bu işlemi yapmayanlar Emeklilik hakkını kaybedebilir

SGK Uzmanı Özgür Erdursun SSK'lı olup sonrasında Bağ-Kur'a geçiş yapan vatandaşlara önemli uyarıda bulundu.

Ekomomim'de bulunan haber doğrultusunda, on binlerce EYT'linin SSK’dan emekli olma şansını kaybetme riskini yaşadığını dile getiren Özgür Erdursun 30 Ekim 2024 tarihinden önce yapılması gerekenleri belirtti.

BU İŞLEMİ YAPMAYANLAR EMEKLİLİK HAKKINI KAYBEDEBİLİR

8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK’dan Bağ-Kur’a geçmiş olan vatandaşların Ekim ayı bitmeden önce çıkış işlemlerini tamamlaması gerektiğini vurguluyan Erdursun, “Bu tarihten önce Bağ-Kur’a geçmiş olanların 30 Ekim 2024’e kadar Bağ-Kur’dan çıkış yapmaları gerekiyor. Eğer 30 Ekim 2024’e kadar Bağ-Kur’dan çıkış yapılmaz ve 1261 günün üzerinde Bağ-Kur primi ödenmişse, emeklilik statüsü otomatik olarak SSK’dan Bağ-Kur’a geçiyor. Bağ-Kur’dan emekli olmak, SSK’ya göre daha fazla prim ödeme süresi ve daha düşük emekli maaşı anlamına geliyor. Bu nedenle, birçok kişi için bu durum ciddi bir dezavantaj yaratabilir" açıklamasında bulundu.

BU DURUM KİMLERİ KAPSIYOR?

Bu durumun kimleri kapsadığını açıklayan Erdursun, "Bağ-Kur'dan çıkış yapmak için ise iş yerinizi kapatabilir, şirket ortaklığından ayrılabilir ya da başka bir işyerinde çalışmaya başlayarak Bağ-Kur’dan çıkış yapabilirsiniz. Eğer bu tarihten sonra çıkış yapsanız bile, 1261 günden fazla Bağ-Kur priminiz varsa, emeklilik statünüz Bağ-Kur olarak belirlenecek" ifadelerini kullandı.