MİAD Genel Başkanı Akdaş: Fırsatları değerlendirmeliyiz!

Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın Malatya ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2024 14:20 GÜNCELLEME 08.10.2024 14:20 EKONOMİ
MİAD Genel Başkanı Akdaş: Fırsatları değerlendirmeliyiz!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın katılımları ile Malatya’da gerçekleştirilen THY tanıtım toplantısına katılan Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Genel Başkanı Yunus Akdaş, THY’nin 2025 yılı için Malatya ve deprem bölgesi için gerçekleştirmeyi arzuladıkları programın önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu projenin bölgede kültürel ve ekonomik olarak kelebek etkisi yaratacağına inanıyorum” dedi.THY’nin 2025 yılı içerisinde Malatya’ya düzenleyeceği seferlerlerin Malatya’nın arzu ettiği  şekilde düzenlenmesi konusunu yakından takip edeceklerini vurgulayan MİAD Genel  Başkanı Akdaş, THY’nin bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkarma ve dünyaya açma  konusundaki girişimlerini de memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek ,” THY Yönetim  Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın Ahmet Bolat Bey'in Türkiye'nin tarihi mirasını korumayı ve dünyaya tanıtma faaliyetleri kapsamında Malatya'mıza yaptığı ziyaretinin ilk toplantısına katılma fırsatım oldu. Ahmet Bey'in konuya hakimiyeti, birikimi ve vizyoner bakış acısı ile THY olarak yaptığı ve yapacağı faaliyetlerin ülkemiz ve Malatya'mız için kültürel ve ekonomik olarak kelebek etkisi yapacağına inanıyorum. THY’nin mevcut imkanları ile Malatya'mızın tarihi ve kültürel zenginliği, doğal güzellikleri,kaysısı ve zengin  gastronomisi ile turizmde taşıdığı potansiyeline katkı sağlayacaklarını biliyorum . MİAD  olarak her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirterek ziyaretleri ve katkıları için teşekkür  ediyorum.” Şeklinde konuştu..

Malatya’da geniş katılımlı gerçekleşen tanıtım toplantısında THY Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Bolat ,THY'nin bünyesindeki halen 94 bin çalışanı ve 470 uçağı ve 18 iştiraki ile; 6  kıtada 130 ülkede ,364 noktaya yaptığı 530 binden fazla uçuşlarla yılda 90 milyon kişiyi  taşıdığını, ülke ekonomisine 2023 yılında 56 milyar dolar katkı sağladığına vurgu yaptı.  Bolat, 2025 yılında deprem bölgesine düzenlenecek seferlerin talepler göz önüne alınarak  yeniden düzenleneceği ve özellikle bölgenin turizm ve kültürel değerlerinin ön plana  çıkarılacağı tanıtım seferleri de yapılacağını ifade etmişti.

5-6 SAATLİK PROGRAM VE MÜZE İHTİYACI

Bu arada, THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat’ın, MİAD Genel Başkanı Yunus Akdaş 
ile yaptığı görüşmede Malatya’nın deprem sonrası hasar görmüş müzesinin yerine 
Aslantepe Höyük alanında yeni bir müzenin, işadamlarında desteğiyle yapılması 
düşüncesini dile getirirek, Malatya’nın THY’nin bu programından önemli ölçüde fayda 
görebilmesi için ziyarete gelenlere 5-6 saatlik bir program oluşturulması gerektiğine de 
vurgu yaptığı öğrenildi

KAYNAK : HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR