AB, dijital platformlar aracılığıyla çalışanların koşullarını iyileştiriyor

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, dijital platformlar aracılığıyla çalışan kişilerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan yeni kuralları kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2024 17:39 GÜNCELLEME 14.10.2024 17:39 EKONOMİ
AB, dijital platformlar aracılığıyla çalışanların koşullarını iyileştiriyor

AB Konseyi, dijital platformlar aracılığıyla çalışanların haklarına yönelik hazırlanan yeni kuralların üye ülke temsilcileri tarafından onaylandığını açıkladı.

Yeni kurallar kapsamında, algoritmaların insan kaynakları yönetiminde kullanımının daha şeffaf hale geleceği, otomatik sistemlerin kalifiye personel tarafından izleneceği ve çalışanların otomatik kararlara itiraz etme hakkına sahip olacağı belirtilen açıklamada, platformlarda çalışan kişilerin istihdam durumlarının doğru bir şekilde belirleneceği ve bu kişilerin sahibi oldukları tüm haklarından yararlanmalarının sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, yeni kuralların AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından imzalanmasının ardından AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe gireceği anımsatıldı.

AB ülkelerinde çeşitli dijital platformlar aracılığıyla sürücü veya kurye gibi farklı işlerde çalışan 28 milyondan fazla kişi bulunuyor. Bu kişilerin büyük çoğunluğu serbest çalışan olarak sınıflandırılıyor. Yeni yasa ilk defa bu durumun değiştirilmesini sağlayacak.

KAYNAK : AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR