Dev bankanın ismi değişti! Finansbank tarihe karıştı
QNB Group, “uluslararası marka olma vizyonu” ve “bütünleşik marka” misyonu doğrultusunda “QNB Finansbank’ın ismini “QNB” olarak değiştirdi.
ABONE OLTürkiye’de en büyük özel bankalar arasında yer alan QNB Finansbank, bundan böyle yoluna “QNB” ismiyle devam edecek. Aynı şekilde bankanın iştirakleri de QNB adıyla faaliyet gösterecek. Marka değişikliği ile birlikte QNB’nin İstanbul Kristal Kule’deki genel merkezi de yeni marka ve logoya uygun olarak yeniden tasarlandı.
TÜRKİYE QNB’NİN EN BÜYÜK YATIRIMI
QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan dünyanın en değerli 40 bankası arasında yer alan, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin lider finansal kuruluşu ve Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank’ın (Q.P.S.C.)dünyada tek marka altında büyüme stratejisi paralelinde, Türkiye’de de marka dönüşümüne gidildiğini söyledi. Marka değişiminin QNB Group’un uluslararası stratejileriyle uyumlu olduğunu belirten Tan, “QNB üç kıtada 28 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’de 2016 yılından faaliyetlerine başladı. Türkiye, QNB’nin en büyük yatırımı. Geçiş döneminin ardından QNB Group’un uluslararası bir marka olma vizyonu ve ‘bütünleşik marka oluşturma’ misyonu doğrultusunda bankamızın adı ‘QNB’ olarak değişti. Bu dönüşüm, uluslararası düzeyde markamızın tek bir isim altında birleşmesini ve tüm ülkelerde aynı güçlü sesle temsil edilmesini sağlayacak” dedi.
10 MİLYONDAN FAZLA MÜŞTERİ
QNB olarak Türkiye’de 10 milyondan fazla müşteriye hizmet verdiklerini dile getiren Tan, “Bugüne kadar yürüttüğümüz faaliyetlerimizle Türkiye’de öncü bankalardan biri haline geldik. 2024 yılında etkin bilanço yönetimimiz ile başarılı finansal sonuçlara imza attık. 30 Haziran 2024 itibarıyla 1 trilyon 258 milyar TL’yi aşan aktif büyüklüğümüz, 436 şubemiz ve 12 binden fazla çalışanımızla, Türkiye’nin dört bir yanında istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.
QNB Türkiye’nin uzun yıllardır sürdürdüğü faaliyetlerinde dijitalleşme ve müşteri odaklı hizmetlerle farklılaştığını vurgulayan Tan, “37 yıldır gerek şube ağımız gerekse dijital hizmetlerimiz ile müşterilerimize finansal ve finansal olmayan çözümlerle hizmet veriyoruz. Uzun yıllardır müşterilerimize sağladığımız tüm ürün ve hizmetler, 2024 yılı itibarıyla, müşteri kazanımını önceliklendiren stratejimizin temelini oluşturdu. Önümüzdeki dönemde de müşteri kazanımını ve ekonomiyi desteklemeyi önceliklendiren anlayışla, ihtiyaçlar ve ekonomik şartlar çerçevesinde hareket etmeye devam edecek, yenilikçi çözümlerimizle müşterilerimizin yanında yer alacağız” ifadelerini kullandı.
EKONOMİK SÜREÇ ÇOK İYİ YÖNETİLİYOR
QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, ekonomi programının çok iyi yönetildiğini belirterek, “Yeni ekonomi yönetimi ile 16. aya girdik. Bu sürecin acısız olma ihtimali yok. Ekonomide daralma olacak. Yoksa önümüzdeki yıllar daha zor olur. Gidilen yol doğru. Şu ana kadar süreç çok iyi yönetildi. Türkiye’nin CDS puanı 250’lere kadar geldi. Üç not artırımı olan tek ülkeyiz. Brüt rezerv 150 milyar doları aştı. KKM ciddi oranda azaldı. Aralık sonu, ocak ayı gibi faiz indirimini konuşuruz” dedi. Yıl sonu enflasyon tahminin yüzde 43-43,5, dolar tahminini ise 36 TL olarak açıklayan Tan, “2025 yılı sonuna doğru enflasyonda yüzde 20’li seviyelerini görürüz” diye konuştu.
QNB Finansbank isim değişikliği ile QNB oldu
LİMİTE VERGİ, ÇAĞRI MERKEZLERİNİ KİLİTLEDİ
Ömür Tan, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan vatandaşlardan her yıl 750 TL savunma sanayi katılım payı alınmasına yönelik kanun teklifi sonrası vatandaşların kredi kartı limitini düşürmek için çağırı merkezini aradığını söyledi. Tan, “Çağrı merkezlerinde yoğunluk var” dedi. Tan, uygulamanın 19 milyon kart sahibini yakından ilgilendirdiğini ancak düzenlemenin taslak aşamasında olduğunu, henüz kesinleşen bir şey olmadığını bildirdi. Tan, kredi kartları borcunun yapılandırılmasıyla ilgili olarak da “Malum kredi kartında yapılandırmada taksit tutarı 36 aydan 60 aya çıktı. Borçlar ödenebilir hâle geldi. Yapılandırma ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.