Petrol, dört gün sonra yönünü yukarı çevirdi

Petrol dört gündür devam eden yüzde 7’lik düşüşünün ardından tekrar yükselişe geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 09:38 GÜNCELLEME 17.10.2024 09:38 EKONOMİ
Petrol, dört gün sonra yönünü yukarı çevirdi

Brent petrol haftanın dördüncü işlem günü varil başına 75 dolara yükselirken, ABD ham petrolü 71 dolara yaklaştı.

Her iki endeks de İsrail'in 1 Ekim'deki saldırıya misilleme olarak İran'ın ham petrol tesislerine saldırılardan kaçınacağı yönündeki haberlerin ardından haftanın başlarında düşüşe geçti.

İsrail Çarşamba günü Lübnan'a hava saldırılarını artırdı ve ülkenin güneyindeki üst düzey bir Hizbullah komutanının öldürüldüğünü açıkladı.

Petrol fiyatları bu ay, dünya ham petrolünün yaklaşık üçte birini tedarik eden Orta Doğu'daki çatışmaya ilişkin endişelerin artan düşüş sinyallerini dengelenmesiyle sarsıldı.

Uluslararası Enerji Ajansı bu hafta, OPEC dışından artan üretim ve durgun talep büyümesinin, akışlarda herhangi bir büyük kesinti olmadığı takdirde, gelecek yıl "önemli bir fazlaya" yol açacağını açıkladı.

Öte yandan bir endüstri grubu geçen hafta ABD ham petrol stoklarının 1,6 milyon varil düştüğünü bildirdi. Perşembe günü resmi verilerle doğrulanırsa bu üç hafta içindeki ilk düşüş olacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR