Suudi Arabistan'ın büyük projesi: Mukaab

Suudi Arabistan, 20 Empire State Binası'na sığacak kadar büyük bir küp şeklindeki gökdelen olan bir sonraki büyük projesinin inşaatına başlamaya hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2024 17:10 GÜNCELLEME 19.10.2024 17:44 EKONOMİ
Suudi Arabistan'ın büyük projesi: Mukaab

Suudi Arabistan'ın bir sonraki büyük projesi olan Mukaab inşaatı tamamlandığında her iki tarafı 400 metre olacak ve bu da onu dünyanın en büyük inşa edilmiş yapısı yapacak.

Bina, ülkenin başkent Riyad içinde yeni bir destinasyon olmasını umduğu bir topluluk olan New Murabba'nın merkezi olacak.

10 MİLYON METREKÜP KAZI YAPILDI

New Murabba Development Co., Mukaab'ın inşası için zeminden 10 milyon metreküpten fazla kazı yaptı.

Murabba'nın CEO'su Michael Dyke binanın inşaatı hakkında verdiği röportajda "Bugün bir bina gibi görünüyor ama çok daha fazlası. Sonuç olarak, Riyad büyüklüğündeki bir başkent, diğer başkentlerin sahip olduğu gibi küresel, merkezi bir simgeye sahip olmayı hak ediyor." dedi.

Dyke, geliştiricinin önümüzdeki yıl binayı ve çevresini eğlence mekanları, eğitim kurumları, sağlık tesisleri ve 45 bin kişilik bir stadyumla donatacak onlarca milyar riyal değerinde sözleşmeler vermeyi planladığını söyledi.

İÇİNDE YAKLAŞIK 8 BİN EV OLACAK

Alan, nihayetinde 400 binden fazla insanı barındırabilecek 18 topluluğu içerecek. Dyke, Yeni Murabba'nın inşaatının ilk aşamasının 2030 yılına kadar tamamlanmasının planlandığını ve yaklaşık 8 bin evi içereceğini, bunun da yaklaşık 35 bin kişiye yeteceğini söyledi. Zamanlamanın, Suudi Arabistan'ın Expo 2030'a ev sahipliği yapmasıyla aynı zamana denk gelmesi bekleniyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR