AB, teknoloji yatırımlarını artırmaya çalışıyor

Avrupa Birliği, Avrupa'da yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcilere daha fazla yatırım sağlamak üzere girişim sermayesi şirketleriyle yeni bir ağ kurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 16:01 GÜNCELLEME 21.10.2024 16:01 EKONOMİ
AB, teknoloji yatırımlarını artırmaya çalışıyor

AB Komisyonu, girişim sermayesi şirketleriyle önemli sorunların çözülmesine yardımcı olacak teknolojik çözümler geliştirmeyi ve ilerlemeyi hedefleyen "deep tech" alanına, inovasyonu artırmak üzere işbirliği yapılmaya başlandığını açıkladı.

Açıklamada, Avrupa'daki yenilikçi deep tech şirketlerle, AB ile ortak yatırım yapmaya hazır şirketleri bir araya getiren Güvenilir Yatırımcılar Ağı'nın başlatıldığı bildirildi.

Ağın 90 milyar avronun üzerinde varlığı temsil eden girişim sermayesi fonları, kamu yatırım bankaları, vakıflar ve kurumsal girişim fonları da dahil olmak üzere Avrupa genelinden 71 yatırımcı içerdiğine işaret edilen açıklamada, AB yatırımlarının, Birlik araştırma ve inovasyon programı Horizon Europe'un bir parçası olan Avrupa İnovasyon Konseyi Fonu'ndan sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu girişimle Avrupa'nın deep tech sektörüne daha fazla sermaye sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

AB, ABD ve Çin'in gerisinde kalan teknoloji sektörünü yeni desteklemelerle canlandırmaya ve rekabetçiliğini artırmaya çalışıyor.

KAYNAK : AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR