SAHA EXPO'da Türk savunma sanayi şovu!

Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un düzenlediği Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO'ya yerli ve milli teknoloji ile donatılmış silah ve araçlar damga vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 21:25 GÜNCELLEME 22.10.2024 21:25 EKONOMİ
SAHA EXPO'da Türk savunma sanayi şovu!

Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un düzenlediği Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO, İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.

"SARSILMAZ"

Savunma sanayisinde 150 yıla yakın mühendislik ve üretim deneyimiyle savunma sanayisinin lider markası SARSILMAZ, bir orduyu donatacak nitelikteki geniş ürün yelpazesiyle 26 Ekim'e kadar devam edecek fuardaki yerini aldı.

SARSILMAZ, SAHA EXPO'da tabancalar, piyade tüfekleri, makineli tüfekler, uzaktan komutalı silah sistemleri (UKSS), silahlı robot ve 25 mm kara topu gibi silah ve silah sistemlerinden oluşan mühendislik harikası ürünlerini sergiliyor.

"SON KULLANICI MÜHİMMATLA BERABER TÜM SİSTEMİ SATIN ALMAK İSTİYOR"

SARSILMAZ Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz, "SARSILMAZ Savunma Sanayii'nin lider şirketi olarak teknolojik yatırımlar yapmaya devam ediyor. Müşterinin ihtiyacı olan bir silah sisteminin zayıf halkalarını çok iyi bildiğimiz için bu halkalara yatırım yaparak son kullanıcıya tümleşik bir ürün sunuyoruz. Kule, silah ve mühimmat bileşkesinin gücü hem bizleri teknolojik olarak güçlendiriyor. Hem de ülkemize ihracat olarak geri dönüyor. Son kullanıcı mühimmatla beraber tüm sistemi satın almak istiyor. Biz bünyemizdeki BPS şirketimizle zaten hafif silahların bütün mühimmatlarını üretiyoruz. 46 çeşit mühimmat üretiyoruz. Bu yatırımlarımızla yeni silahlarımızın da mühimmatlarını bu şirkette üretmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

"SİLAHIMIZ BİR SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI PROJESİDİR"

Özyılmaz, "Bu silahların benzerleri yurt dışından çok büyük paralar vererek parasını verdiğimiz halde alamayarak geçmişte kullanılmaya çalışıldı. Bu gördüğünüz silah sistemi zırhlı personel taşıyıcılar üzerinde hizmet verecek. Silahımız aslında bir Savunma Sanayi Başkanlığı projesidir. Bu teknolojiye hakim olduktan sonra gerek kale kollara gerekse deniz platformlarına koyabiliriz. Yakın zamanda da bunların türevlerini de göreceğiz. Kale kollar sınır hattı boyu üzerinde insansız çalışan kule sistemleri. Ülkemiz hava platformunda insansız sistemlerle çok büyük bir başarı gösterdi. Bunun benzerini kara platformunda oluşturmak gerekiyor. Askerimizi güvenli bölgeye alarak bina mağara operasyonlarında gerek içeriden bilgi almak gerekse tehdidi yok etmek amaçlı robotlara ihtiyacımız var. SARBOT'un ilk lasmanını bundan 2 yıl önce yine SAHA'da yapmıştık. Bugün geldiğimiz aşamada üzerindeki yazılımıyla mekanik ara yüzü ile yüksek yerlilik oranına sahip SARBOT'larımız var” dedi.

MİLLİ İNSANSIZ OTONOM SUALTI ARACI 'STM NETA' İLK KEZ SAHA EXPO'DA

Türk savunma sanayiinde, milli ve yenilikçi sistemler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Mavi Vatan'da derinliklerin koruyucusu olacak, oyun değiştirici bir teknolojiye daha imza attı.

STM, askeri gemi ve insansız otonom sistemler alanındaki mühendislik kabiliyetini birleştirdiği, İnsansız Otonom Sualtı (İOSA) Aracı Projesi STM NETA”nın ilk gösterimini, SAHA EXPO Fuarı'nda gerçekleştirdi. Türkiye'nin milli insansız sualtı aracı STM NETA'nın tanıtımına, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz ve fuar ziyaretçileri katıldı.

"24 SAATE KADAR OTONOM GÖREV İCRA EDEBİLECEK BİR YAPIDA”

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Birçok farklı alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Askeri denizcilik bunlardan bir tanesi. Otonom sistemler, taktik milli İHA sistemleri bunlardan bir tanesi. Biraz sonra tanıtımını yapacağımız STM'ni mühendislik kabiliyetlerini birleştirecek bir ürün ortaya çıkardık. STM NETA 300 adını verdiğimiz insansız otonom sualtı platformu oldukça kompakt. İki kişi tarafından rahat taşınabilecek şekilde yaklaşık 70 kilogram ağırlığında. Modüler bir yapısı var. Farklı görevler için programlana bilir vaziyette. Mayın karşı tedbir harekatları olsun, istihbarat olsun, keşif veya arama kurtarma çalışmaları olsun birçok farklı alanda kullanılabilecek bir ürün. 24 saate kadar otonom görev icra edebilecek bir yapıda” dedi.

BAYKAR İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIYLA SAHA EXPO'DA

Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO'nun açılışı İstanbul Bakırköy'de yapıldı. BAYKAR'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği silahlı insansız hava araçları ile mühimmatları da SAHA EXPO'da yerini aldı.

Bayraktar KIZILELMA, Bayraktar KALKAN DİHA, Mini seyir füzesi KEMANKEŞ1 ve KEMANKEŞ 2 iç alanda sergilenirken, dış alanda ise Bayraktar TB2, Bayraktar TB3 ve AKINCI TİHA yerini aldı. Vatandaşlar yerli ve milli ürünlere yoğun ilgi gösterdi. Bir babanın kızı ile AKINCI TİHA'nın önünde fotoğraf çektirmesi renkli görüntüler oluşturdu.

KAYNAK : İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR