Altın fiyatlarına rekor kırdıran açıklama! Fiyatlar bir anda uçtu

ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük tarifesi planlarına ilişkin belirsizlik varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürürken, zayıf dolar ve ABD'nin borçlarına ilişkin endişeler altının ons fiyatını rekor seviyeye taşıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2025 08:57 GÜNCELLEME 31.01.2025 09:22 EKONOMİ
Altın fiyatlarına rekor kırdıran açıklama! Fiyatlar bir anda uçtu
Altın fiyatlarına rekor kırdıran açıklama! Fiyatlar bir anda uçtu

Küresel piyasalarda altın fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Son dönemde, ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret politikalarına ilişkin sert açıklamaları ve gümrük vergisi tehditleri, yatırımcıları güvenli limanlara yöneltti. Bu gelişmelerin etkisiyle altın, yeni bir rekor seviyeye ulaşarak tarihi zirvesini gördü.

Haber

ALTINDAKİ YÜKSELİŞİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

Özellikle Trump’ın Kanada ve Meksika’dan yapılan ithalata %25 oranında ek vergi uygulayacağına dair açıklamaları, piyasalarda tedirginlik yarattı. Aynı zamanda Çin’e yönelik de benzer bir tehdidin gelmesi, küresel ticaret savaşlarına dair endişeleri artırdı. Bu belirsizlik ortamında, yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri altına yönelirken, değerli metalin ons fiyatı 2.799,65 dolara kadar çıktı.

ALTIN BEŞ HAFTADIR YÜKSELİŞTE

Altın fiyatları, üst üste beşinci haftasında da yükseliş trendini sürdürüyor. Küresel piyasalarda artan riskler ve enflasyonist baskılar, yatırımcıların altına olan ilgisini artırıyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yeni yönetimin ekonomi politikalarının etkilerini izlediklerini belirterek, faiz kararlarında temkinli olacaklarının sinyalini verdi. Fed, faizleri sabit tutarken, yatırımcıların odağı ise enflasyon verilerine çevrildi.

ALTININ SON BİR AYDAKİ PERFORMANSI

Altın, Ocak ayının başında 2.983 lira seviyesindeyken, bugün itibarıyla 3.228 liraya yükseldi. Böylece son bir ayda yatırımcısına %8,21 oranında kazanç sağladı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Ons altın: 2.795 dolardan açılış yaptı, gün içinde en yüksek 2.799 doları gördü ve şu sıralar 2.797 dolardan işlem görüyor.
     
  • Gram altın: 3.215 liradan güne başladı, en yüksek 3.228 liraya ulaştı ve şu an 3.225 liradan alıcı buluyor.
     
  • Kapalıçarşı fiyatları: Gram altın 3.187 liradan alınıyor, 3.236 liradan satılıyor.

 

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR