Son dakika.. Altın yeni haftada rekor üstüne rekor kırdı

Son dakika haberi... Altın fiyatları rekor üzerine rekor kırıyor. Ons altın tarihi zirvesini 3407 dolara taşıdı; gram altın ise 4 bin 184 lira ile rekor kırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2025 16:00 GÜNCELLEME 21.04.2025 17:01 EKONOMİ
Son dakika.. Altın yeni haftada rekor üstüne rekor kırdı

Altın fiyatları, küresel ekonomik endişelerin ve jeopolitik gerilimlerin etkisiyle rekor seviyeyi gördü. Doların zayıflaması da yükselişi destekledi.

Spot altının ons fiyatı, yüzde 2'nin üzerinde artışla tarihi zirvesini 3407 dolara taşıdı. Ons altın saat 15.38 itibarıyla ise, yüzde 2,28 oranında primle 3402 dolarda işlem görüyor.

GRAM ALTIN DA REKORUNU YENİLEDİ

ABD'de ons altın tarafında yaşanan yükselişin ardından, Türkiye'de altının gram fiyatı da rekor kırdı. Gram altın yenihaftada yüzde 2'nin üzerinde yükselişle 4 bin 184 liraya çıkarak rekor tazeledi. 

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Dolar endeksinin üç yılın en düşük seviyesine inmesi, altının diğer para birimlerine göre daha cazip hale gelmesini sağladı. Bu da fiyatların yükselmesine neden oldu. 

YATIRIMCILARIN GÜVENLİ LİMANI: ALTIN

Bu gelişmeler, yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yöneltti. Uzmanlar, altının kısa vadede aşırı alım bölgesine girdiğini belirtse de sıradaki hedefin 3.500 dolar seviyesi olabileceğini ifade ediyor.

DİĞER METALLERDE DURUM NE?

Gümüş: Spot fiyat yüzde 0,3 artışla 32,66 dolar
Platin: Yüzde 0,3 artışla 969,68 dolar
Paladyum: Yüzde 0,3 düşüşle 959,43 dolar

KAYNAK : Ekonomim
Emre Genç Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR