Türkiye'den Doğu Akdeniz'de petrol hamlesi! Dengeleri değiştirecek imza

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC), Libya'da 2 boyutlu sismik araştırma yapmak üzere mutabakat zaptı imzaladı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2025 23:19 GÜNCELLEME 26.06.2025 09:18 EKONOMİ
Türkiye'den Doğu Akdeniz'de petrol hamlesi! Dengeleri değiştirecek imza

Libya Ulusal Petrol Kurumundan yapılan açıklamaya göre, zapt, İstanbul'da TPAO Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ve NOC Yönetim Kurulu Başkanı Mesud Süleyman​​​​​​​ tarafından imzalandı.

Bu kapsamda, TPAO, Libya'da 4 açık deniz blokunda jeolojik ve jeofizik çalışmalar yürütecek. Çalışmalar kapsamında, 10 bin kilometrelik iki boyutlu sismik araştırma yapılacak ve elde edilen veriler en fazla 9 ay içinde işlenecek.

Doğu Akdeniz'de yeni dönem: Hafter yönetiminin Türkiye hamlesi Yunanistan'ı kızdırdı

30 milyar dolarlık dev hamle! İşte Türkiye'nin petrol planı!

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR