Borsa günü düşüşle tamamladı! Piyasalarda FED belirsizliği

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,15 değer kaybederek 11.165,85 puandan tamamladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2025 18:39 GÜNCELLEME 17.09.2025 18:39 EKONOMİ
Borsa günü düşüşle tamamladı! Piyasalarda FED belirsizliği

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 17,11 puan azalırken, toplam işlem hacmi 146,7 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,36 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,25 değer kaybetti.

PİYASALARDA FED BELİRSİZLİĞİ

Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen yüzde 7,95 ile finansal kiralama faktoring, en çok değer kaybeden ise yüzde 1,66 ile metal eşya makina oldu.

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların öncesinde karışık bir seyir izlerken, BIST 100 endeksi de gün içinde dalgalı bir seyir izleyerek, günü negatif bir seyirle tamamladı.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 240 baz puana inerek Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) açıkladığı verilere göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda bir önceki ay sonuna göre 2,5 milyar dolar artarak 199,3 milyar dolar oldu.

Analistler, yarın yurt içinde kısa vadeli dış borç istatistikleri, TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti ve haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Philadelphia Fed İmalat Sanayi Endeksi ve öncü endeksin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.100 ve 11.000 seviyelerinin destek, 11.300 ve 11.400 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR