Bakan Kurum, 500 bin konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura programını sanal medya hesabından paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2026 16:19 GÜNCELLEME 11.01.2026 17:10 EKONOMİ
Bakan Kurum, 500 bin konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimini paylaştı

Bakan Kurum, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yüzyılın Konut Projesi için 16 ilde kura çekiminin tamamlandığını belirterek, "Ev Sahibi Türkiye diyerek bu hafta 7 şehrimizde daha kura heyecanı yaşanacak. Yüzyılın Konut Projesi ile kuraları çektiğimiz illerde konutlarımızın yapımlarına hızla başlayacağız. 1,5 trilyon dolarlık bu projeyle, 300'e yakın sektörümüz canlanacak, istihdamımız artacak; ekonomimiz güçlenecek. 86 milyon vatandaşımız kazanacak" dedi.

BU HAFTA 21 BİN 49 KONUTUN DAHA HAK SAHİBİ BELİRLENECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar 54 bin 307 sosyal konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi. Kura takvimine göre 12 Ocak Pazartesi günü Gümüşhane’de 940, Bayburt’ta 723, 15 Ocak Perşembe günü Artvin’de 1020, Rize’de 2 bin 42, 17 Ocak Cumartesi günü Erzurum’da 4 bin 905, Malatya’da 9 bin 659, 18 Ocak Pazar günü ise Erzincan’da 1760 konut için kura çekimi yapılacak. Böylece 12-18 Ocak haftasında toplam 21 bin 49 sosyal konutun daha hak sahipleri belirlenecek. 17 Ocak Cumartesi günü Malatya’da gerçekleştirilecek kura törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katılması bekleniyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR