Müslüman yatırımcılara tuzak! Kime ait olduğunu bilseniz geceleri uyuyamazdınız

Epstein dosyaları Bitcoin’in ve Satoshi Nakamoto’nun kimliği tartışmalarını yeniden alevlendirdi! Epstein'in Müslüman yatırımcıları hedef alan bir kripto sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2026 09:59 GÜNCELLEME 05.02.2026 10:40 EKONOMİ
Müslüman yatırımcılara tuzak! Kime ait olduğunu bilseniz geceleri uyuyamazdınız
  • Haber7

Kripto para dünyası, Jeffrey Epstein belgeleri etrafında dönen yeni iddialarla bir kez daha karıştı. Daha önce kamuoyuna yansıyan bazı yazışmalarda, Bitcoin ağı üzerinde beklenenden çok daha derin bir etki kurulduğu ileri sürülüyordu.

Belgelerde yer alan konuşmalara göre, İsrail’in yaklaşık on yıl önce Bitcoin ekosistemi üzerinde ciddi bir nüfuz alanı oluşturduğu ortaya çıkmıştı.

Bu iddiaların merkezinde, Bitcoin’in çekirdek geliştiricileri yer alıyor. Belgelerde, geliştiricilerin yaklaşık yüzde 60’ının maaşlarının dolaylı ya da doğrudan finanse edildiği, perde arkasında ise son derece gizli teşvik mekanizmalarının devreye sokulduğu öne sürülüyor. Açıkçası bu tablo, “tam bağımsız ve merkeziyetsiz ağ” anlatısına gölge düşürdü.

BLOCKSTREAM VE EPSTEİN BAĞLANTISI

Dosyalarda dikkat çeken bir diğer başlık ise Bitcoin ekosistemi üzerinde etkili olduğu bilinen Blockstream. İddialara göre, tartışmalı finansçı Jeffrey Epstein ile İsrail, Blockstream’in büyük yatırımcıları arasında yer alıyordu. Bu bilgi, kulislerde zaten var olan şüpheleri daha da büyüttü.

Blockstream’in stabil kripto para ihraççısı Tether ile kurduğu iş birlikleri de tartışmaların dozunu artırdı. Bazı çevreler, karşılıksız Tether basımıyla Bitcoin fiyatının manipüle edilebildiğini, geliştiricilerin finansmanı sayesinde ağın kod yapısına etki edildiğini ve Bitcoin düğümlerinin (node) kayda değer bir kısmının kontrol altında tutulduğunu savunuyor.

“MERKEZİYETSİZLİK” BÜYÜK BİR YALAN OLABİLİR

Tüm bu iddialar bir araya geldiğinde, Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısının sanıldığı kadar bağımsız olup olmadığı sorusu yeniden masaya yatırıldı. Yani, yıllardır anlatılan hikâyenin arka planında bambaşka bir güç dengesi mi var, sorusu giderek daha yüksek sesle soruluyor.

SATOSHİ NAKAMOTO İDDİASI KULİSLERİ HAREKETLENDİRDİ

Son günlerde kripto para kulislerinde dolaşan yeni bir iddia ise tartışmayı başka bir boyuta taşıdı. Buna göre, Satoshi Nakamoto takma adının aslında Epstein ile bağlantılı Yahudi kökenli bir iş insanına ait olduğu öne sürülüyor. İddialarda, Bitcoin projesinin arkasında Epstein’ın tanıdığı dört kişilik bir iş insanı grubunun bulunduğu ve kontrolün bu ekipte olduğu savunuluyor.


MÜSLÜMAN YATIRIMCILAR HEDEFTE

Ortaya atılan bir başka çarpıcı iddia ise bu grubun, “Katılım Endeksi” adı altında Müslüman yatırımcıları hedefleyen yeni bir kripto varlık projesi üzerinde çalıştığı yönünde. Bu planın, söz konusu kitleye ait sermayeyi kontrol altına almak amacıyla kurgulandığı ileri sürülüyor.

DAN PEÑA’DAN SÖZLERİ AKLA GELDİ

Tartışmalar sürerken milyarder iş insanı Dan Peña’nın yıllar önce yaptığı bir açıklama da yeniden dolaşıma girdi. Peña, verdiği bir demeçte şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bitcoin’in kurucusunun kim olduğunu bilseydiniz ve Bitcoin’in olsaydı geceleri uyuyamazdınız. Ben kesinlikle biliyorum ve Bitcoin’in gerçek kurucusu ortaya çıktığında Bitcoin’in değeri bir saniyede sıfırlanacak.”

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR