AJet’in 4 fabrika çıkışlı uçağı daha seferlere başladı

AJet, filosunu yeni nesil uçaklarla güçlendirmeye devam ediyor. AJet filosuna, şubat ayında fabrika çıkışlı 4 Boeing 737-8 MAX tipi uçak daha kattı. Böylece 2026 yılının ilk 2 ayında AJet’in filosuna kattığı uçak sayısı 7 oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2026 14:44 GÜNCELLEME 13.03.2026 14:47 EKONOMİ
AJet’in 4 fabrika çıkışlı uçağı daha seferlere başladı

AJet genç filo yapılanması kapsamında TC-OHL, TC-OHU, TC-OHM ve TC-OHK tescilli fabrika çıkışlı 4 uçak, şubat ayı içerisinde Boeing’in ABD’nin Seattle kentindeki üretim merkezinden İstanbul’a getirildi. 

Filoya katılan Boeing 737-8 MAX tipi uçaklar, kabin donanımı ile yerli üretim “Miligram” koltukların montajının tamamlanmasının ardından şubat sonu ve mart başında tarifeli seferlere başladı.  

Yeni katılan uçaklarla birlikte AJet filosunda, 17 fabrika çıkışlı Boeing 737-8 MAX uçağı oldu. AJet, 2026 yılı boyunca Boeing ve Airbus uçakları filosuna katmayı sürdürecek. Yıl sonunda AJet filosunun yüzde 76’sı yeni nesil uçaklardan oluşacak.

KAYNAK : Haber7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR