Bakan Murat Kurum'dan tüm vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi Beştelsiz Mahallesi'nde evlerini kentsel dönüşümle yenileyen vatandaşların görüntülerini paylaşarak, kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.04.2026 21:17 GÜNCELLEME 09.04.2026 21:17 EKONOMİ
Bakan Murat Kurum'dan tüm vatandaşlara kentsel dönüşüm çağrısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem riskine karşı İstanbul'u dirençli hale getirmek için çalışmalar sürüyor.

'KORKUYU YIKTIK, GÜVENİ İNŞA ETTİK'

Olası bir depremde yıkılma tehlikesi bulunan Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki riskli binalarda, Bakanlığa bağlı Emlak Konut GYO ile örnek bir dönüşüm yapıldı. 20 bin 570 metrekarelik alanda 12 bloktan oluşan 286 konut ve 14 iş yerinin yapımı 2023'te tamamlandı.

'EVİNİZİ SAĞLAM BİR GELECEK İÇİN DÖNÜŞTÜRÜN'

Bakan Murat Kurum da sosyal medya hesabından kentsel dönüşümle evlerini yenileyen Beştelsiz Mahallesi sakinlerinin görüntülerini paylaşarak, "Korkuyu yıktık, güveni inşa ettik. Beştelsiz Mahallesi'nde gerçekleştirdiğimiz örnek dönüşüm projesiyle artık her kapı güvenle açılıyor. Siz de sağladığımız tüm kolaylıklardan faydalanın, evinizi sağlam bir gelecek için dönüştürün." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR