Türk Telekom CEO’su Şahin: "Herkes için 5G" dönemi resmen başladı!
Türk Telekom CEO'su Ebubekir Şahin, Antalya'daki toplantıda 81 ilde 5G'ye geçtiklerini duyurdu. Mobilde ikinci sıraya çıkan şirketin yeni hedefinin liderlik ve 20 milyar dolarlık yatırımla teknoloji ihracatı yapmak olduğunu açıkladı.
ABONE OLTürk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin, Antalya’da düzenlenen İş Ortakları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada 5G yatırımlarından mobildeki büyümeye kadar birçok başlıkta önemli mesajlar verdi. Şahin, “Herkes için 5G” vizyonuyla Türkiye genelinde kapsayıcı bir dijital dönüşüm hedeflediklerini vurguladı.
Türk Telekom İş Ortakları Toplantısı, Antalya’da geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CEO Ebubekir Şahin, şirketin 185 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak, dijital altyapıdan mobil yatırımlara kadar uzanan geniş bir vizyon ortaya koydu.
Türk Telekom İş Ortakları Toplantısı’nda konuşan CEO Sayın Ebubekir Şahin, konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Şahin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu başta olmak üzere tüm protokol üyelerine teşekkür etti.
BU TOPRAKLARIN DİJİTAL OMURGASINI İNŞA EDİYORUZ
Türk Telekom’un köklü geçmişine dikkat çeken Şahin, “Türk Telekom, 185 yıllık devasa bir çınar… Bu köklü ailede yönetici olmak, benim için sadece bir görev değil; aynı zamanda büyük bir onur vesilesidir” ifadelerini kullandı. Şahin, şirketin Türkiye’nin dijital dönüşümünde kritik rol üstlendiğini belirterek, “Bizler, bağımsızlığı karakteri haline getirmiş bir milletin evlatlarıyız ve bu toprakların dijital omurgasını inşa ediyoruz” dedi.
MOBİLDE TARİHİ REKOR: BU BAŞARI ASLA BİR TESADÜF DEĞİLDİR
Şirketin altyapı yatırımlarına değinen Şahin, 535 bin kilometreyi aşan fiber ağ ile Türkiye’nin dijital geleceğine katkı sunduklarını ifade etti. 2025 yılını “başarı yılı” olarak nitelendiren Şahin, sabit hizmetler imtiyazının 2050 yılına kadar uzatıldığını ve mobil alanda tarihi bir rekora imza atıldığını söyledi. Türk Telekom’un mobilde ikinci sıraya yükseldiğini belirten Şahin, “Bu başarı asla bir tesadüf değildir” diye konuştu.
İKİNCİLİK GÜZEL AMA BİZİM VİZYONUMUZ LİDERLİK ETMEK
5G yatırımlarına da değinen Şahin, “1 Nisan itibarıyla ‘Herkes için 5G’ dedik ve bu teknolojiyi 81 ilimize ulaştırdık” ifadelerini kullandı. 5G sürecinin yeni başladığını vurgulayan Şahin, mobilde liderlik hedefi koyduklarını belirterek, “İkincilik güzel, ama bizim vizyonumuz liderlik etmek” dedi.
Toplantıda iş ortaklarına da özel bir parantez açan Şahin, elde edilen başarılarda sahadaki ekiplerin ve bayilerin büyük payı olduğunu söyledi. Şahin, müşteri deneyiminin önemine dikkat çekerek, satış süreçlerinde güven, samimiyet ve doğru iletişimin belirleyici olduğunu ifade etti.
DAHA YENİ BAŞLIYORUZ: 20 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM VE TEKNOLOJİ İHRACATI
Türk Telekom’un yatırım büyüklüğüne de değinen Şahin, son 20 yılda Türkiye’nin iletişim altyapısına 23 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını, önümüzdeki 25 yılda ise 20 milyar dolarlık katkı sağlanmasının hedeflendiğini açıkladı.
Şahin, konuşmasının sonunda Türk Telekom’un sadece Türkiye’de değil, bölge ülkelerde de teknoloji ihraç eden bir güç olmayı hedeflediğini belirterek, “Bu başarı hikâyesini birlikte yazıyoruz… Ve şunu unutmayın: Daha yeni başlıyoruz!” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.