Bakanlık'tan Bakan Şimşek'e atfedilen emekli maaşı açıklamasına yalanlama
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in, emekli maaşlarıyla doğal gaz ve elektrikteki devlet desteği sistemine dair yaptığı açıklamaların teyit edilmemiş ve dedikodu niteliği taşıdığını açıkladı.
ABONE OLHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti milletvekilleriyle başlattığı istişare toplantılarının ilkini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi vekilleriyle gerçekleştirdi.
Toplantıya katılan milletvekillerinin neredeyse tamamı, emekli maaşları ile asgari ücretin artırılması yönündeki talepleri gündeme getirdi.
Bakan Şimşek, "2002'de en düşük emekli aylığı 40 dolardı, bugün 400 dolar civarında. Asgari ücrette de benzer bir durum söz konusu. Ama sonuçta emekli maaşları ile ilgili bir düzenleme gündeme gelir ve Meclis karar alırsa, biz uygularız. Biz ne yapıyorsak, Meclis'in aldığı kararlara göre yapıyoruz." dedi.
EYT'nin maliyetinin de yüksek olduğunu ifade eden Şimşek, EYT'nin bütçe üzerindeki yükünün 1,8 trilyon liraya çıktığını söyledi.
"GAZ VE ELEKTRİK DESTEĞİNDE YENİ DÜZENLEME ŞART"
Bakan Şimşek, doğal gaz ve elektrikteki devlet desteği uygulamasındaki sistemin değiştirilmesi gerektiğini de belirterek, "Faturaları yüzde 60 oranında sübvanse ediyoruz. Yani 100 liralık faturanın 60 lirasını biz karşılıyoruz. Bunun da değişmesi lazım. Maddi durumu iyi olanlarla da iyi olmayanların ayrılması lazım. Maddi durumu iyi olmayanlara daha fazla destek de olabiliriz. Ama herkese aynı oranda destek olmamalı. Bu konuda yasal düzenleme yapılmalı." görüşünü dile getirdi.
"ENFLASYONLA MÜCADELE OLUMLU SEYREDİYOR"
"Beklentimiz doğrultusunda süreç olumlu yönde ilerliyor. Savaşın etkisi ve petrol fiyatlarındaki artış da enflasyonu etkiledi. Bütçe giderlerinin düşürülmesi, gelirlerinin artırılması için mücadele veriyoruz." diyen Şimşek, enflasyonun artmasında kira, ulaşım ve gıda fiyatlarının etkili olduğunu belirtti.
KAYNAK: Türkiye Gazetesi / Yücel Kayaoğlu - Sabah Gazetesi / Zübeyde Yalçın
BAKANLIK'TAN YALANLAMA
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Şimşek'e atfen yayımlanan emekli maaşlarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Haberlerde kendisine atfedilen sözler tarafımızca teyit edilmemiş ve dedikodu niteliği taşımaktadır." ifadesini kullandı.
Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu ifadeler Sayın Bakanımıza ait değildir. Sayın Bakanımızın milletvekillerimizle gerçekleştirdiği toplantılar basına kapalı olarak yapılmıştır. Dolayısıyla, haberlerde kendisine atfedilen sözler tarafımızca teyit edilmemiş ve dedikodu niteliği taşımaktadır. Kamuoyunun, özellikle vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren bu tür hassas konularda, yalnızca resmi açıklamalara itibar etmesi oldukça önem arz etmektedir."