Dev bankalardan Merkez Bankası için faiz tahmini: "Yıl sonuna kadar düşük ihtimal"
Uluslararası finans devleri Goldman Sachs ve JPMorgan, Merkez Bankası'nın haziran ayı kararı sonrası beklentilerini paylaştı. İki kurum da mevcut ekonomik koşullarda yeni bir faiz artışının düşük ihtimal olduğunu vurguladı.
ABONE OLUluslararası finans kuruluşları Goldman Sachs ve JPMorgan, Merkez Bankası (TCMB) Haziran ayı kararınını ardından politika faizi için beklentisini açıkladı.
Uluslararası finans kuruluşları Goldman Sachs ve JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikası adımlarını değerlendirdi. Her iki kurum da mevcut koşullarda yeni bir faiz artışının düşük ihtimal olduğunu belirtti.
"YENİ BİR FAİZ ARTIŞI DÜŞÜK İHTİMAL"
Goldman Sachs ekonomistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil tarafından hazırlanan raporda, Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar politika faizini değiştirmemesinin beklendiği belirtildi. Analistler, yeni bir faiz artışının ancak finansal piyasalarda ciddi bir bozulma yaşanması halinde gündeme gelebileceğini ifade etti.
"GÖRECE GÜVERCİN BİR TON BENİMSENDİ"
JPMorgan ekonomisti Fatih Akçelik ise Merkez Bankası'nın son karar metninde kullandığı dile odaklandı.
Akçelik, metinde görece güvercin bir ton benimsendiğini belirterek, ikinci çeyrekte iç talebin zayıf seyretmesine ve mayıs ayında çekirdek enflasyonda görülen gerilemeye yapılan vurguların dikkat çekici olduğunu ifade etti.
JPMorgan'a göre söz konusu mesajlar, Merkez Bankası'nın faiz artırımı konusunda oldukça yüksek bir eşik belirlediğini gösteriyor.