Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! En düşük emekli maaşı belli oldu

Son dakik haberi: AK Parti ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklifle en düşük emekli aylığı 20 bin TL'den, 23 bin 552 TL’ye yükseltildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2026 12:06 GÜNCELLEME 03.07.2026 13:18 EKONOMİ
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! En düşük emekli maaşı belli oldu

Son dakik haberi... AK Parti ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklifle en düşük emekli aylığı 20 bin TL'den, 23 bin 552 TL’ye yükseltildi.

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği haziran enflasyonu TÜİK tarafından bugün açıklandı. Enflasyon, haziranda aylık bazda yüzde 0,99, yıllık bazda yüzde 32,11 oldu.

TÜİK'in haziran ayı enflasyon oranını açıklamasıyla emekli ve memurun aylıklarında belirleyici olan 6 aylık enflasyon oranları belli oldu. 

Buna göre SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında yüzde 17,76 artış gerçekleşti. Yılın ilk altı aylık döneminde enflasyon yüzde 17,76 olurken bu orandan kaynaklı olarak ilave yüzde 6,52 artışla birlikte, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere yüzde 13,52 artış yapıldı.

AK PARTİ TEKLİFİ MECLİS'E SUNDU

Şu an 20 bin TL olarak ödenen en düşük emekli aylığının kök maaşa göre mi, taban maaşa göre mi artırılacağı merak konusuydu.

AK Parti en düşük emekli aylığının artırılmasını öngören kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI BELLİ OLDU

Mevcut yasal düzenlemelere göre, en düşük emekli maaşının enflasyon veya oransal zamlar haricinde artırılabilmesi için özel bir kanun çıkarılması gerekiyor. TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifle 20 bin lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının emekli zammı oranında (yüzde 17,76) artırılacak. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte en düşük emekli aylığı 23 bin 552 liraya çıkacak.

DÜZENLEME YETİŞMEZSE ZAM FARKI VERİLECEK

Düzenleme maaş dönemine yetişirse, emeklilerin en düşük maaşı 23 bin 552 lira olarak ödenecek. Ancak düzenleme yetişmezse maaşlar 20 bin lira olarak ödenecek, 3 bin 552 liralık zam farkı ise daha sonradan hesaplara aktarılacak.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR