Çin’in sert yükselişi Avrupa’yı sarstı: 50 bin kişi daha işten çıkarılacak
Alman otomotiv devi Volkswagen, artan maliyetler ve Çin pazarındaki sert rekabet nedeniyle küçülmeye gidiyor. Genel Müdür Oliver Blume'un duyurduğu kararla, şirketin dünya genelinde 50 bin kişiyi daha işten çıkaracağı kesinleşti.
ABONE OLVolkswagen, rekabet gücünü artırmak için 50,000 civarında kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor.
Söz konusu açıklama, Genel Müdür Oliver Blume'un gönderdiği şirket içi duyuruda yer aldı. Otomotiv devi bu açıklamayla sayısı 100,000'e varan çalışanı işten çıkarmayı planladığı yönündeki haberleri ilk kez resmi olarak doğrulamış oldu.
YÜZDE 20'LİK MALİYET DEZAVANTAJI
Milyarlarca euroluk gümrük vergisi maliyetleri, Çin pazarındaki zorlu rekabet ve Almanya'daki üretim ağını daha verimli hâle getirme baskısı altında kalan Volkswagen, şirket yapısını sadeleştirmeye çalışıyordu.
Reuters'in incelediği belgeye göre Blume, Porsche ve Audi iştirakleri de dâhil olmak üzere grup genelinde hâlihazırda 50,000 kişilik bir istihdam azaltımı için mutabakata varılmasının ardından benzer ölçekteki şirketlere karşı yüzde 20'lik bir maliyet dezavantajı tespit ettiğini ve maliyetleri düşürmeye devam etmek zorunda olduğunu vurguladı.
"TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİYORUZ"
Blume açıklamada, "Şu anda tüm markalarımız, şirketlerimiz ve bölgelerimiz genelinde gerçekte ne kadarlık bir ayarlama yapılması gerektiği ve bunun ne ölçüde uygulanabilir olduğunu titizlikle değerlendiriyoruz" dedi.