ASKON Öncülüğünde "Genç Girişimcilere Dijital Gelecek" Programı Tamamlandı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) koordinatörlüğünde, Türkiye Ulusal Ajans yönetiminde ve Avrupa Birliği tarafından finansı sağlanan Türkiye, Almanya ve Belçika'dan paydaş kuruluşların iş birliğiyle yürütülen "Dijital Girişimcilik Araçları ve Uluslararası Girişimcilik" Projesi başarıyla tamamlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.07.2026 13:51 GÜNCELLEME 28.07.2026 13:51 EKONOMİ
ASKON Öncülüğünde "Genç Girişimcilere Dijital Gelecek" Programı Tamamlandı

İki yıl süren proje kapsamında genç girişimcilere dijital dönüşüm, e-ticaret, uluslararası ticaret ve girişimcilik alanlarında uygulamalı eğitimler verilirken, proje sonunda kalıcı bir eğitim kaynağı niteliğindeki Dijital Girişimcilik Araç Seti (Toolkit) de hayata geçirildi.

GENÇLERİ DİJİTAL DÜNYANIN GEREKTİRDİĞİ YETKİNLİKLERLE BULUŞTURDUK

Konuya ilişkin açıklama yapan ASKON Genel Sekreteri Fatih Furkan AKKAYA şunları ifade etti;

‘’Genel Başkanımız Orhan Aydın’ın genç girişimcilere verdiği öneme binaen üniversite-sanayi iş birliklerinin yanı sıra, uluslararası ve dönemsel eğitim programlarına da ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda Türkiye Ulusal Ajans yönetiminde gerçekleştirilen bu proje ile genç girişimcilerin güçlü iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri için ihtiyaç duydukları dijital araçlara, uluslararası iş ağlarına ve uygulamalı bilgiye erişimlerini artırmayı amaçladık. Bu kapsamda gençlere; dijital pazarlama, e-ticaret, pazar araştırması, finansal planlama, sosyal medya yönetimi, dijital girişimcilik araçlarının etkin kullanımı konularında uygulamalı eğitimler verdik. Bunun yanı sıra farklı ülkelerden genç girişimciler, iş insanları ve akademisyenler aynı platformda buluşturularak uluslararası iş birliği ağlarının güçlendirilmesine katkı sağladık. Bu vesileyle Türkiye Ulusal Ajans Başkanlığı'na, partner sivil toplum örgütlerine ve katılımcı gençlerimize teşekkür ediyoruz. Neslimizin ihyası için uluslararası çapta projeler yapmaya devam edeceğiz."

ULUSLARARASI DENEYİM VE ORTAK AKIL BİR ARAYA GELDİ

Proje kapsamında iki önemli uluslararası eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. İstanbul'da düzenlenen eğitim programında katılımcılar Meta Business Suite, Shopify, Google Trends, SEMrush, Canva ve Trello gibi günümüz dijital iş dünyasında yoğun olarak kullanılan araçlarla uygulamalı çalışmalar yaptı. Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilen çalıştay kapsamında ise genç girişimciler teknoloji firmalarını ziyaret ederek uluslararası ticaret ekosistemini yerinde inceleme fırsatı buldu. Köln Ticaret Odası ve Startup Cologne ekosistemiyle gerçekleştirilen temaslar sayesinde katılımcılar uluslararası girişimcilik kültürünü yakından tanıdı.


PROJE DÜNYANIN HER YERİNDEKİ GİRİŞİMCİ GENÇLERİN KULLANIMINA AÇILDI 

Türkiye Ulusal Ajans yönetiminde ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin en önemli çıktılarından biri ise Dijital Girişimcilik Araç Seti (Toolkit) oldu. Eğitimlerde elde edilen bilgi ve deneyimler katılımcıların geri bildirimleriyle zenginleştirilerek yaklaşık 80 sayfalık kapsamlı bir kitapçığa dönüştürüldü. Aynı içerik YouTube video anlatım serisiyle desteklenerek dünyanın her yerinden ücretsiz erişime açıldı. Böylece proje süresince edinilen bilgi ve tecrübelerin proje tamamlandıktan sonra da genç girişimciler tarafından kullanılabilmesi sağlandı. Proje kapsamında ayrıca Avrupa Birliği tarafından tanınan Youthpass belgeleri de girişimcilere takdim edildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR