Cevdet Yılmaz işsizlik rakamlarını değerlendirdi: 2005'ten bu yana en düşük seviyesinde!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, haziranda işsizlik oranının yüzde 7,6'ya gerileyerek aylık verilerin açıklanmaya başladığı 2005'ten bu yana en düşük seviyeyi gördüğünü açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2026 12:43 GÜNCELLEME 30.07.2026 12:47 EKONOMİ
Cevdet Yılmaz işsizlik rakamlarını değerlendirdi: 2005'ten bu yana en düşük seviyesinde!

Reel sektöre sağlanan uygun koşullu finansmanın 1 trilyon liraya ulaştığını belirten Yılmaz, emek yoğun sektörlerde çalışan başına aylık 3 bin 500 lira destek verildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Haziran 2026 dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

Yılmaz, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranının yüzde 7,6'ya gerileyerek aylık verilerin açıklanmaya başladığı 2005'ten bu yana en düşük seviyeye indiğini belirtti.

İşsizlik oranının tek haneli seyrini 38'inci aya taşıdığını vurgulayan Yılmaz, gençler ve kadınlardaki düşüşe de dikkat çekti.

GENÇ İŞSİZLİĞİ YÜZDE 12,8'E GERİLEDİ

Yılmaz'ın verdiği bilgilere göre gençlerde işsizlik oranı geçen yılın aynı ayına kıyasla 3,8 puan azalarak yüzde 12,8 oldu. Kadınlarda işsizlik ise 1,7 puanlık düşüşle yüzde 9,8'e indi.

Yılmaz, "Önemli iyileşmeler sağladığımız genç ve kadın istihdamını desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

FİNANSMAN DESTEĞİ 1 TRİLYON LİRAYA ULAŞTI

Küresel belirsizlikler ve jeopolitik gelişmeler sürerken reel sektöre sağlanan finansman olanaklarının artırıldığını belirten Yılmaz, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'nın 750 milyar liraya çıkarıldığını bildirdi.

İmalat sanayisi için 250 milyar liralık yeni kredi desteğinin devreye alındığını aktaran Yılmaz, yatırım ve işletme sermayesine yönelik uygun koşullu finansmanın toplam 1 trilyon liraya ulaştığını kaydetti.

Emek yoğun hassas sektörlerde istihdamın korunması şartıyla çalışan başına aylık 3 bin 500 lira destek verildiğini açıklayan Yılmaz, bu adımlarla işletmelerin üretim ve yatırım kapasitesinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu becerilere yönelik programları yaygınlaştırdıklarını belirten Yılmaz; gençlerin, kadınların ve iş gücüne katılımı sınırlı kesimlerin istihdama erişimini kolaylaştırmayı sürdüreceklerini söyledi.

KAYNAK : AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR