Erdoğan'dan fon soruşturması açıklaması: Ara ödemeler Ekim ayında yapılacak
Fon soruşturması kapsamında 282 kişi hakkında işlem yapıldığını, 84 kişinin tutuklandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayı içinde 1 milyon liraya kadar ana para ödemelerine başlanacağını bildirdi.
ABONE OLCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Fon soruşturmasıyla ilgili soruşturmaların titizlikle devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimizin hak ve hukukunun korunması kırmızı çizgimizdir. Spekülasyon ve manipülasyon yoluyla haksız kazanç sağlamış kim varsa bedelini ödeyecektir" açıklamasını yaptı.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları..
Fon meselesinin çözülmesi amacıyla yoğun gayret içindeyiz. Meselenin yargı tarafında soruşturmalar devam ediyor. 282 kişi hakkında hukuki işlem yapıldı. 84 kişi tutuklandı.
Kanun teklifinin Meclis'ten geçmesiyle 1 milyon liraya kadar ana para ödemeri yapılacak. Yatırımcıların büyük bir bölümü ara ödemelerini alacak. Fon Koordinasyon Kurulu kamuoyunu bilgilendirecek. Bizim amacımız kamu kaynakları kullanılmadan süreci şeffaf şekilde yönetilmesidir.
Milletimizin hak ve hukukunun korunması bizim kırmızı çizgimizdir. Spekülasyon üzerinden kazanç elde eden bedelini ödeyecektir. Hukukun meşru sınırları çıkan kim olursa olsun hesabını sorarız. Ülkemizi sıkıntıyla karşı karşıya bırakmamak için gerekenleri yapacağız.
Sermaye piyasalarımızın işleyişini çok daha sağlıklı hale getireceğiz. Kadrolarımıza, kabine üyelerimize karşı haysiyet cellatlığı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Şahsım dahil kimse eleştirilemez değildir. Ama kimseye itibar suikasti hakkı olamaz.
İfade özgürlüğü, önüne gelene iftira atmak değildir. Hesap sorduğunu iddia eden herkes görevini sorumluluk bilinciyle yapmalıdır.