Bakan Şimşek’ten emekliler için yeni düzenleme mesajı: Tüm emekliler yararlanacak

Bakan Şimşek, emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik teknik bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Düzenlemenin tüm emeklileri kapsayacağını belirten Şimşek, nihai çalışmanın aralık ayında tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2026 21:28 GÜNCELLEME 05.11.2026 22:06 EKONOMİ
Bakan Şimşek’ten emekliler için yeni düzenleme mesajı: Tüm emekliler yararlanacak

Son dakika haberi... Bakan Şimşek, Emeklilerimizin alım güçlerini desteklemesi amacıyla yürüttüğümüz teknik çalışma henüz tamamlanmadı. Düzenleme tüm emeklilerimizi kapsayacaktır. Yapılacak artışın emeklilerimizin yaş ve prim ödeme gün sayısına göre farklılaşmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Seyyanen olsa da bu husus gözetilecek. Nihai çalışma büyük ihtimalle Aralık içerisinde yapılır ve bütçeden hemen sonra takdirinize getirilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Şimşek, çalışmanın bütün emeklileri kapsayacağını ve emekliler arasındaki farklılaşmanın yaş ve prim gün sayısına göre yapılmasının daha adil olacağını ifade etti.

“EMEKLİLERİ YÜK OLARAK GÖREN BİR CÜMLE KURMADIM”

Emeklilerin yük olarak görüldüğü yönündeki ifadeleri kabul etmediğini belirten Şimşek, “Emeklileri yük diye tarif eden bir cümle kurmadım, kurmam. Emeklilerimizin, emekçilerimizin en büyük düşmanı enflasyondur” dedi.

Şimşek, enflasyon düştükçe bunun alım gücüne yansıyacağını ve sabit gelirlileri korumanın yolunun bu olduğunu söyledi.

DÜZENLEME BÜTÜN EMEKLİLERİ KAPSAYACAK

Emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik teknik bir çalışma bulunduğunu açıklayan Şimşek, düzenlemenin tüm emeklileri kapsayacağını belirtti.

Şimşek, emekliler arasında yaş ve prim gün sayısına göre farklılaşma yapılmasının daha doğru ve adaletli olacağını ifade etti.

NİHAİ ÇALIŞMA ARALIK AYINDA TAMAMLANACAK

Çalışmanın birçok bakanlığı ilgilendirdiğini belirten Şimşek, henüz rakam açıklamanın doğru olmayacağını söyledi.

Nihai çalışmanın aralık ayı içinde yapılacağını kaydeden Şimşek, düzenlemenin büyük ihtimalle bütçe görüşmelerinin hemen ardından Meclis’in takdirine sunulacağını belirtti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR