Lagendijk: Vizeyi kaldırma zamanı geldi

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk: "AB'nin Türkiye'ye karşı vize politikasını değiştirme zamanı geldi"

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2009 08:07 GÜNCELLEME 07.05.2009 08:07 EKONOMİ
Lagendijk: Vizeyi kaldırma zamanı geldi

Avrupa Parlamentosu (AP)'nda düzenlenen, Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin tartışıldığı toplantının ardından Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Cihan'a özel değerlendirmede bulundu.

Avrupa Adalet Divanı'nın kararından memnun olduğunu söyleyen Lagendijk, "Uzun zamandır AB'nin Türkiye'ye vize politikasını tartışıyoruz. Avrupa, geçmişte olduğu gibi müzakere halinde olduğu ülkelere vize politikasını genişletmeli. AB'nin artık mutlaka bir şeyler yapması gerekiyor çünkü mahkemenin kararı var. Lüksemburg'daki mahkeme Avrupa'yı politikasını değiştirmeye zorluyor" ifadelerini kullandı.

Joost Lagendijk, sorunun çözümü hakkında farklı görüşlerin var olduğunu belirterek; "Mahkemenin kararı Türk iş adamları gibi belli bir kesimi kapsıyor. Fakat bu süreç tüm Türk vatandaşlarının vizesiz Avrupa'ya gelebilmesini sağlayabilir. En azından 3 ay turistik veya tedavi gibi amaçlarla Türkler'in Avrupa'ya vizesiz girişleri mümkün olabilir. Bu konuda tartışmalar devam edecek. Avrupa Komisyonu'nun mahkemenin kararını yorumlayarak açıklığa kavuşturması gerekli" şeklinde konuştu.

(CİHAN)