Dinçer'den emekliye zam müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Tekel çalışanlarının eylemleri ile ilgili açıklama yaptığı basın toplantısında emekliklere de müjde verdi. Dinçer zam oranlarının belirlendiğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2010 11:48 GÜNCELLEME 01.01.2010 11:48 EKONOMİ
Dinçer'den emekliye zam müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, emekli maaşlarına ilişkin iyileştirme çalışmaları konusundaki açıklamanın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, salı günkü AK Parti TBMM Grup toplantısında yapılacağını bildirdi.

Emeklilerin de maaşlarının ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi beklentileri bulunduğunu kaydeden Dinçer, bunların hepsi yan yana konulduğunda, devlet memurlarına yapılan artış oranları değerlendirildiğinde, özellikle de TEKEL işçilerinin içinde bulunduğu duruma bakıldığında oldukça iyi bir fırsatın kendilerine sunulduğunu söyledi.

Bakan Dinçer, emeklilerin maaş artış oranları ile ilgili başka bir soruya karşılık, bu konudaki çalışmaların tamamlandığını, artış oranlarının tespit edildiğini bildirdi.

''Yeni yılda emeklilere bir müjde verecek misiniz, maaş artışını açıklayacak mısınız?'' sorusunu, Dinçer, ''Emeklilerimizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Artış oranlarının tespiti yapıldı. Salı günkü AK Parti grup toplantısında sayın Başbakanımız emeklilere yapılacak iyileştirme çalışmalarının neticelerini açıklayacak. Onu bilgilerinize sunuyorum'' yanıtını verdi.

Dinçer, marketlerde ilaç satışıyla ilgili bir soru üzerine de, bu konuyla ilgili daha sonra bir değerlendirme yapacağını bildirdi.  

KAYNAK : AA