Uzman erbaşlar emeklilik için sokağa indi

Başkent'te Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) üyesi bir grup uzman erbaş, emeklilik haklarının verilmesi için Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda 15 günlük oturma eylemi başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2010 13:51 GÜNCELLEME 02.02.2010 13:51 EKONOMİ
Uzman erbaşlar emeklilik için sokağa indi


Uzman erbaşlar, bu süre zarfında, hazırladıkları dilekçe için vatandaşlardan imza toplayıp, Başbakanlık'a gönderecek.

EMUZDER üyesi yaklaşık 25 uzman erbaş, emeklilik haklarının verilmesi için Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya geldi. Grup üyeleri burada kurdukları çadıra Türk bayrağı ve Atatürk posterleri astı.

Övünç madalyaları ve belgelerini de kurdukları masaların üzerine koyan uzman erbaşlar, "TSK'ya giderken sağlamdım. Hasta oldum kapıya koyuldum", "Hepimiz uzman çavuşuz, yaşlıyız", "Emeklilik veya iş istiyoruz" dövizleri taşırken, "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan sana canım feda" sloganları attı.

Erbaşlar, burada İstiklal Marşı okuyup, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Grup adına açıklama yapan bir uzman, 15 gün boyunca oturma eylemi yapıp, sıkıntılarının anlatıldığı bir dilekçeyi imzaya açtıklarını söyledi.
 
Oturma eylemi süresince vatandaşlardan imza kampanyası için destek beklediklerini ifade eden uzman erbaş, ya emeklilik haklarının verilmesini ya da iş imkanı sunulmasını istedi.
Erbaşların başlattığı imza kampanyasına bazı vatandaşlar destek verdi. Dilekçeyi imzalayan yaşlı bir kadın gözyaşlarını tutamazken, uzmanlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Bazı uzman erbaşlar da övünç madalyalarının göstererek duruma tepki gösterdi.

 

KAYNAK : CİHAN